AcasăȘtiri generalePeste jumătate de apeluri la 112, o aventură telefonică, nu au fost...

Peste jumătate de apeluri la 112, o aventură telefonică, nu au fost cu adevărat urgenţe!

Peste jumătate de apeluri la 112, o aventură telefonică, nu au fost cu adevărat urgenţe!Campania “Urgența este pentru Urgențe” – Informarea și educarea populației asupra utilizării responsabile a numărului 112

Campania “Urgența este pentru Urgențe”

Informarea și educarea populației asupra utilizării responsabile a numărului 112

Campania „Urgența este pentru Urgențe” a fost lansată duminică, printr-o conferință de presă la Spitalul de Urgențe Floreasca, cu scopul de a informa și educa populația asupra utilizării responsabile a numărului 112. Anul trecut, jumătate din cele aproape 13 milioane de apeluri nu reprezentau urgențe de competența Serviciului 112, ci solicitări de informații diverse, apeluri efectuate din greșeală, farse și apeluri injurioase.

Numărul de apeluri inutile către Serviciul 112 este în creștere constantă, ceea ce duce la angajarea inutilă a resurselor și la întârzieri în asigurarea asistenței medicale pentru cazurile cu adevărat urgente. Prin urmare, este imperativ să educăm populația cu privire la importanța utilizării responsabile a acestui număr de urgență.

Statisticile din sistemul 112

Anul trecut, aproximativ 6,5 milioane de apeluri primite de Serviciul 112 nu reprezentau situații de urgență. Această cifră alarmantă demonstrează nevoia unei mai bune înțelegeri a faptului că Serviciul 112 este destinat exclusiv evenimentelor cu caracter critic și cazurilor care necesită intervenția imediată a echipei de urgență.

Tipuri de apeluri inutile

  • Solicitări de informații diverse: mulți oameni utilizează numărul 112 pentru a obține informații care ar putea fi accesate și prin alte mijloace.
  • Apeluri din greșeală: este important să verificăm numărul înainte de a efectua un apel, deoarece erorile pot duce la mobilizarea resurselor pentru situații care nu necesită intervenția de urgență.
  • Farse și apeluri injurioase: acest tip de apeluri reprezintă un abuz al sistemului și poate împiedica salvarea vieților în cazurile reale de urgență.

Cazurile de urgență și nevoia de intervenție rapidă

Serviciul 112 preia toate apelurile, dar doar o parte dintre ele necesită asistența medicală de urgență furnizată de ambulanță. Din cele aproximativ 2.700.000 de cazuri rezolvate de ambulanță anul trecut, doar jumătate au fost urgente reale. Aproximativ 1.200.000 de cazuri ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) pe an. Celelalte cazuri sunt transportate cu mașini particulare sau pe picioarele lor. Această situație pune în evidență importanța utilizării responsabile a serviciului de urgență pentru a asigura o intervenție cât mai rapidă în cazurile critice.

Importanța educării populației

Pentru a reduce numărul de apeluri inutile, este crucial să educăm populația cu privire la situțiile care necesită intervenția Serviciului 112 și la alternativele disponibile pentru informații obișnuite. Programul educațional trebuie să includă:

  • Conștientizarea cazurilor care ar trebui să fie raportate la 112, cum ar fi accidentele grave, problemele de sănătate severe și incendiile.
  • Promovarea altor canale de informare, cum ar fi linia telefonică de non-urgență sau platformele online.
  • Crearea unui ghid de utilizare a serviciului 112, care să includă informații clare și exemple concrete pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă mai bine diferența dintre o situație de urgență și una non-urgentă.

Concluzie

Campania „Urgența este pentru Urgențe” are scopul de a informa și educa populația cu privire la utilizarea responsabilă a numărului de urgență 112. Prin reducerea numărului de apeluri inutile, putem asigura intervenția rapidă și adecvată a serviciului de urgență în cazurile critice reale, salvând astfel vieți și economisind resurse prețioase. Înțelegerea clară a situațiilor de urgență și promovarea altor căi de obținere a informațiilor contribuie la îmbunătățirea eficienței și rezilienței sistemului.”

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite