AcasăTerapiiPsihologieCum să scapi de "gunoiul emoțional" care te trage în jos și...

Cum să scapi de „gunoiul emoțional” care te trage în jos și să-ți adaptezi viața într-un mod interesant și captivant

Cum să scapi de „gunoiul emoțional” care te trage în jos și să-ți adaptezi viața într-un mod interesant și captivant

Dezvăluie-ți mintea, inima și casa de clutur. Scapă de greutatea care te trage în jos.

Îmi amintesc cum răsfoiam printr-o librărie cu cărți second-hand într-un mic oraș din New England când eram adolescent. O carte mi-a atras atenția, poate pentru că coperta ei era de un roșu aprins, asemănător unei mere MacIntosh, și am luat-o de pe raft. Avea titlul „Eliberează-ți dezordinea cu Feng Shui” de Karen Kingston.

Acasă, în apartamentul meu din Boston, am devorat cartea. Acea carte a schimbat cursul vieții mele. 17 ani mai târziu, trăirea fără dezordine nu este doar un stil de viață, ci este și chemarea și pasiunea mea. Este ceea ce am folosit ca fundament pentru a regăsi acasă, atât în mine cât și în jurul meu.

Cred că aveam 18 ani când am fost în acea librărie. Mi-am dedicat ultimii zece ani din viață – am sacrificat copilăria mea – pentru a deveni un profesionist…

Importanța dezordonatului în viața noastră

Trăim într-o lume aglomerată, atât în exterior cât și în interiorul nostru. Adunăm obiecte materiale, emoții și gânduri, iar fiecare dintre ele ne influențează în mod subconștient. Afecțiunea noastră față de lucruri și atașamentul nostru față de trecut pot duce la un dezordonat în toate aspectele vieții noastre – fizic, emoțional și mental. Acest lucru ne poate împiedica să ne atingem potențialul maxim și să trăim într-un mod mai plin și mai conștient.

Cum dezordenatul ne afectează

Dezordonatul fizic în casă poate crea o senzație de încărcătură și pot fi un obstacol în găsirea liniștii și a relaxării. Desigur, lucrurile aruncate pe jos și spațiul aglomerat pot provoca stres și anxietate. Alocarea de timp și energie pentru a organiza și a face curățenie pot părea copleșitoare și neputincioase.

Pe lângă dezordinea fizică, avem și dezordonatul emoțional. Aici, lucrurile devin chiar mai complexe. Amintirile dureroase, relațiile toxice și sentimentele negative se pot acumula și pot afecta în mod negativ starea noastră emoțională. Acestea pot împiedica vindecarea și creșterea personală.

De asemenea, dezordonatul mental poate afecta concentrarea și claritatea minții noastre. Gândurile necontrolate și prea multe informații pot duce la confuzie și pot împiedica luarea deciziilor corecte și eficiente. Mintea noastră are nevoie de claritate și focus pentru a ne dezvolta potențialul și a ne atinge obiectivele.

Cum putem scăpa de dezordine

  • Eliberați dezordinea fizică: Începeți prin a înțelege că nu aveți nevoie de toate lucrurile pe care le aveți acum. Urmați principiul minimalismului și renunțați la obiectele și hainele pe care nu le-ați folosit de mult timp. Acest lucru vă va elibera spațiu și vă va oferi o senzație de ușurare. De asemenea, faceți obiceiul de a păstra lucrurile în ordine și a face curățenie frecventă.
  • Curățați dezordinea emoțională: Începeți prin a fi conștienți de emoțiile și sentimentele negative pe care le aveți în legătură cu anumite situații sau persoane. Lucrați pentru a le elibera și pentru a cultiva un mindset pozitiv. De asemenea, renunțați la relații toxice și înconjurați-vă de oameni care vă aduc bucurie și sprijin.
  • Eliberați dezordinea mentală: Practicați tehnici de relaxare și meditație pentru a vă calma mintea agitată. Faceți o listă de priorități și concentrați-vă pe un singur lucru la un moment dat. Organizați-vă gândurile și clarificați-vă obiectivele pentru a vă îndrepta în direcția potrivită.

Rezumat

Dezordinea are un impact semnificativ asupra vieții noastre, aducând stres, anxietate și neclaritate. Prin scăderea dezordinatului, putem elibera spațiu și energie pentru a trăi o viață mai bună și mai conștientă. Este important să ne eliberăm dezordinea fizică, emoțională și mentală pentru a ne atinge potențialul și a trăi în armonie cu noi înșine și cu mediul înconjurător. Așadar, începeți să curățați și să ordonați acum și veți simți transformarea în viața voastră!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite