AcasăSănătateAprobată de CDC: Vaccinul COVID nou; Shots disponibile săptămâna asta

Aprobată de CDC: Vaccinul COVID nou; Shots disponibile săptămâna asta

Aprobată de CDC: Vaccinul COVID nou; Shots disponibile săptămâna asta

COVID-19: Vaccinurile actualizate sunt disponibile în România

COVID-19: Vaccinurile actualizate sunt disponibile în România

Actualizare 12 septembrie 2023

Acest articol a fost actualizat.

Acesta este un text informativ care anunță sosirea în România a noilor vaccinuri COVID-19 care vizează variantele mai recente ale virusului. Autorizația finală pentru utilizarea noii formule a fost acordată astăzi de către CDC, iar vaccinurile vor fi disponibile în cabinetele medicilor, farmacii și clinicile de sănătate începând de săptămâna aceasta.

Recomandare pentru vaccinarea împotriva variantelor noi

Marți, un comitet consultativ al CDC format din medici și asistente medicale a votat, cu o majoritate de 13 la 1, recomandarea vaccinării tuturor americanilor cu vârsta de 6 luni și peste cu noul vaccin COVID-19, special formulat pentru a combate noile variante ale virusului. Câteva ore mai târziu, directorul CDC, Mandy Cohen, MD, MPH, a confirmat recomandarea, permițând administrarea vaccinului. Producătorii de vaccinuri, Moderna și Pfizer-BioNTech, și-au exprimat disponibilitatea de a face vaccinurile disponibile pe piață.

Prevenirea celor mai grave consecințe ale COVID-19

„Avem mai multe instrumente ca niciodată pentru a preveni cele mai grave consecințe ale COVID-19”, a declarat Cohen într-un comunicat de presă. „CDC recomandă acum vaccinarea actualizată împotriva COVID-19 pentru toți cei cu vârsta de 6 luni…

Efectele noilor vaccinuri

Noile vaccinuri COVID-19 sunt special concepute pentru a se adresa variantelor mai recente ale virusului. Acestea au fost proiectate pentru a oferi o protecție îmbunătățită împotriva tulpinilor noi și mutante care au apărut. Studiile clinice au arătat că aceste vaccinuri sunt eficiente în prevenirea formelor severe de COVID-19 și în reducerea riscului de spitalizare și deces.

Disponibilitatea vaccinurilor în România

Autorizația finală acordată de CDC înseamnă că noile vaccinuri vor fi disponibile în cabinetele medicilor, farmacii și clinicile de sănătate din întreaga țară. Populația României are acum acces la aceste vaccinuri actualizate, care pot oferi o protecție mai mare împotriva variantelor noi ale virusului.

Beneficiile vaccinurilor actualizate

  • Protecție îmbunătățită împotriva variantelor noi ale virusului;
  • Reducerea riscului de spitalizare și complicații severe;
  • Mai multe șanse de a preveni răspândirea virusului în comunitate;
  • Oferirea unei protecții colective prin imunizarea unui număr cât mai mare de persoane;
  • Contribuție la reducerea presiunii asupra sistemului de sănătate.

Important: Atitudinea responsabilă față de vaccinare

Vaccinarea împotriva COVID-19 este un pas important în lupta împotriva pandemiei. Este esențial ca fiecare persoană eligibilă să se informeze în mod corespunzător și să ia în considerare vaccinarea. Vaccinurile actualizate sunt un instrument puternic pentru a proteja atât pe noi înșine, cât și pe cei din jurul nostru.

Concluzii

Vaccinurile actualizate COVID-19 sunt acum disponibile în România, oferind o protecție îmbunătățită împotriva variantelor noi ale virusului. Aceste vaccinuri sunt eficiente în prevenirea formelor severe de COVID-19 și reduc riscul de spitalizare și deces.

Este important ca fiecare persoană eligibilă să considere vaccinarea și să ia o decizie informată. Prin vaccinare, contribuim la protejarea noastră și a celor din jurul nostru și la reducerea presiunii asupra sistemului de sănătate. Arătăm responsabilitate și solidaritate în fața acestei pandemii mondiale.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite