AcasăȘtiri generaleTeroarea antraxului lovește Târgu Mureș! Răsfirăm doar 3 eroi, iar 20 sunt...

Teroarea antraxului lovește Târgu Mureș! Răsfirăm doar 3 eroi, iar 20 sunt sub atenta monitorizare.

Teroarea antraxului lovește Târgu Mureș! Răsfirăm doar 3 eroi, iar 20 sunt sub atenta monitorizare.

Depistarea cazurilor de infecție cu bacilul antrax în Târgu Mureș

Rezultatele preliminare ale testelor efectuate la Institutul Cantacuzino și la bovina sacrificată sugerează că trei bărbați din Târgu Mureș ar putea fi infectați cu bacilul care provoacă antrax. Anunțul a fost făcut de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, care a specificat că doi dintre bărbați au participat la sacrificarea animalului.

Probele indică prezența bacilului la bărbați și la animalul sacrificat

În urma analizelor de laborator, probele recoltate de la cei doi bărbați au arătat prezența bacilului responsabil de antrax. Același rezultat a fost obținut și în cazul testelor făcute pe animalul sacrificat. Aceste indicii puternice au ridicat suspiciuni cu privire la infecția cu bacilul antrax.

Monitorizarea persoanelor care au consumat carne de la animalul bolnav

O preocupare majoră a autorităților de sănătate publică este identificarea persoanelor care au intrat în contact cu carnea bovinei infectate. În prezent, 20 de persoane care dețineau carne provenită de la acel animal sunt monitorizate atent. Acestea nu prezintă simptome până în momentul de față, însă este esențial să se continue monitorizarea lor pentru a se preveni un eventual focar de infecție.

Informații suplimentare despre infecția cu bacilul antrax

Bacillus anthracis, cunoscut și sub numele de bacilul antrax, este o bacterie care poate provoca antrax, o boală gravă care afectează în principal animalele, dar poate fi transmisă și la oameni. Infecția cu bacilul antrax la oameni poate fi provocată prin contact direct cu animale infectate, precum și prin intermediul consumului de produse animale contaminate.

Simptomele antraxului pot varia de la ușoare la severe și pot include febră, dureri musculare, dificultăți respiratorii și mâncărimi severe. În formele mai grave, antraxul poate duce la dezvoltarea unor leziuni cutanate severe, la complicații respiratorii și chiar la deces.

Măsuri de precauție pentru prevenirea infecției

Pentru a se preveni răspândirea infecției cu bacilul antrax, este important să se ia unele măsuri de precauție. Acestea includ:

  • Evitarea contactului cu animalele infectate sau cu cadavrele acestora;
  • Evitarea consumului de carne crudă sau insuficient gătită;
  • Spălarea și curățarea riguroasă a ustensilelor și suprafețelor care au intrat în contact cu animalele sau cu carne provenită de la acestea;
  • Folosirea echipamentelor de protecție adecvate în timpul manipulării animalelor sau a produselor de origine animală;
  • Raportarea imediată a simptomelor suspecte la medicul de familie sau la autoritățile de sănătate.

Concluzie

Infecția cu bacilul antrax poate avea consecințe grave asupra sănătății oamenilor, motiv pentru care este esențial să se ia măsuri adecvate de prevenire și să se trateze prompt cazurile confirmate. Autoritățile de sănătate publică acționează în prezent pentru monitorizarea persoanelor expuse riscului și pentru limitarea răspândirii infecției. Cea mai bună apărare împotriva antraxului este informarea adecvată și respectarea măsurilor de precauție în relația cu animalele și produsele de origine animală, astfel încât să ne protejăm sănătatea și să prevenim potențialele epidemii.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite