AcasăSănătateConsolidare intensivă pretransplant în AML la vârstnici nu aduce îmbunătățiri în rezultate!

Consolidare intensivă pretransplant în AML la vârstnici nu aduce îmbunătățiri în rezultate!

Consolidare intensivă pretransplant în AML la vârstnici nu aduce îmbunătățiri în rezultate!

Tratamentul intensiv de consolidare înainte de transplantul de celule stem alogene nu a îmbunătățit rezultatele la pacienții în vârstă cu leucemie mieloidă acută (LMA)

Un studiu retrospectiv a arătat că tratamentul intensiv de consolidare înainte de transplantul de celule stem alogene nu a îmbunătățit rezultatele la pacienții în vârstă diagnosticați cu leucemie mieloidă acută (LMA).

Același risc de recidivă

Rata supraviețuirii fără recidivă (RFS) la 2 ani a fost practic identică pentru pacienții care au primit tratament de consolidare intensiv (51%) și cei care nu au primit acest tratament (50%). Grupul care a primit terapie intensivă a avut o tendință către o mortalitate mai mare nederivată de recidivă, dar diferența nu a fost semnificativă statistic.

Supraviețuire generală și răspunsul la transplant

Supraviețuirea generală (OS) și ratele de boală a grefei contra gazdă (GVHD) acută și cronică nu au diferit semnificativ între pacienții care au primit terapie de consolidare pretransplant intensivă sau neintensivă, conform unui raport realizat de Yosr Hicheri, MD, de la Institutului Paoli Calmettes din…

Importanța descoperirilor

Acest studiu aduce noi informații în domeniul tratamentului leucemiei mieloide acute și transplantului de celule stem alogene la pacienții în vârstă. Rezultatele sugerează că tratamentul intensiv de consolidare înainte de transplantul de celule stem nu aduce beneficii semnificative în ceea ce privește supraviețuirea sau rata de recidivă.

Oportunități de cercetare în viitor

Deși acest studiu a arătat că tratamentul intensiv de consolidare înainte de transplantul de celule stem alogene nu aduce beneficii suplimentare, există încă multe provocări și întrebări în acest domeniu. Cercetările viitoare ar trebui să se concentreze pe identificarea altor strategii și terapii care să ofere o supraviețuire mai bună și să reducă rata de recidivă la pacienții în vârstă cu leucemie mieloidă acută.

Concluzie

Studiul retrospectiv a constatat că tratamentul intensiv de consolidare înainte de transplantul de celule stem alogene nu a adus îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește supraviețuirea sau recidiva la pacienții în vârstă cu leucemie mieloidă acută. Această descoperire deschide drumul către viitoare cercetări pentru identificarea altor strategii și terapii care să ofere un tratament mai eficient și o supraviețuire mai bună în acest grup de pacienți.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite