AcasăSănătate11 Miti și fapte despre vitamina D - dezvăluite și prezentate într-o...

11 Miti și fapte despre vitamina D – dezvăluite și prezentate într-o variantă românească captivantă!

11 Miti și fapte despre vitamina D – dezvăluite și prezentate într-o variantă românească captivantă!

Vitamina D și obezitatea: există o legătură?

Vitamina D și obezitatea: există o legătură?

Cercetătorii au descoperit o corelație între obezitate și deficitul de vitamina D. Cu toate acestea, conform Institutului Național de Sănătate (NIH), nu există dovezi științifice care să susțină faptul că administrarea suplimentelor de vitamina D te va ajuta să îți subțiezi talia, afirmă Michael Holick, MD, PhD, endocrinolog și director al Clinicii pentru Sănătatea Oaselor la Centrul Medical al Universității Boston.

Studiul care arată rezultate promițătoare

Un studiu a constatat că, atunci când femeile obeze și supraponderale au ajuns la un nivel normal de vitamina D cu ajutorul suplimentelor, în combinație cu o dietă hipocalorică și exerciții, acestea au pierdut mai mult în greutate decât femeile care aveau o dietă hipocalorică și făceau exerciții, dar nu au reușit să-și crească nivelul de vitamina D la nivelul optim. Cu toate acestea, cercetătorii sunt de acord că este încă prea devreme pentru a trage concluzii despre faptul că administrarea vitaminei D te poate ajuta să slăbești, deoarece nu este încă clar dacă un nivel scăzut de vitamina D este o consecință a…

Complementare și soluții

Pentru a asigura un nivel optim de vitamina D în organism, este important să iei în considerare următoarele soluții:

  • Expunerea moderată la soare: Soarele este o sursă naturală de vitamina D. Petrece cel puțin 15 minute pe zi în soarele direct pentru a-ți susține nivelul de vitamina D.
  • Dieta bogată în vitamina D: Consumă alimente precum pește gras (somon, ton, sardine), ouă, lapte fortificat și produse lactate pentru a-ți crește aportul de vitamina D.
  • Suplimente de vitamina D: Dacă nu poți obține suficientă vitamina D din alimente sau expunere la soare, consultă un medic pentru a-ți prescrie un supliment de vitamina D potrivit.

Este important să fii conștient de faptul că administrarea suplimentelor de vitamina D nu va avea efecte miraculoase asupra procesului de pierdere în greutate. Aceasta poate fi doar o componentă a unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate.

Concluzii

Deși există o corelație între deficitul de vitamina D și obezitate, nu există suficiente dovezi pentru a susține faptul că administrarea suplimentelor de vitamina D te va ajuta să slăbești în mod miraculos. Cu toate acestea, menținerea unui nivel adecvat de vitamina D în organism este esențială pentru sănătatea generală și poate contribui la succesul unui program de slăbire. Asigură-te că ai o expunere moderată la soare și ia în considerare suplimentele de vitamina D ca parte a unui stil de viață sănătos.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite