AcasăSănătateAditivii alimentari obișnuiți puneți la indexul riscurilor cardiovasculare: o privire pesonalizată și...

Aditivii alimentari obișnuiți puneți la indexul riscurilor cardiovasculare: o privire pesonalizată și captivantă

Aditivii alimentari obișnuiți puneți la indexul riscurilor cardiovasculare: o privire pesonalizată și captivantă

Aditivii alimentari emulsificatori asociati cu un risc crescut de boli cardiovasculare

Studiul NutriNet-Santé, realizat de cercetătorii de la Université Sorbonne Paris Nord și Université Paris Cité, a demonstrat că diversi aditivi alimentari emulsificatori, folosiți pentru a menține mixate uleiurile și apa și pentru a prelungi durata de valabilitate a alimentelor procesate, pot duce la un risc crescut de boli cardiovasculare și boli coronariene.

Aditivii alimentari emulsificatori și riscul de boli cardiovasculare

Studiul a arătat că utilizarea aditivilor alimentari emulsificatori poate fi asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare. Unul dintre aditivii identificați ca având o legătură pozitivă cu riscul de boli cardiovasculare este carboximetilceluloza. Cercetătorii au descoperit că această substanță a fost asociată cu un risc crescut de boală cardiovasculară (HR 1,03, IC 95% 1,01-1,05) și boli coronariene (HR 1,04, …).

Efectele negative ale aditivilor alimentari emulsificatori

Aditivii alimentari emulsificatori sunt utilizați pe scară largă în industria alimentară pentru a menține mixate uleiurile și apa, dar aceștia pot avea efecte negative asupra sănătății. Studiul a arătat că aceste substanțe pot contribui la apariția bolilor cardiovasculare și a bolilor coronariene. Este important să fiți conștienți de aceste riscuri și să luați în considerare alternative sănătoase în dieta dumneavoastră.

Soluții pentru reducerea expunerii la aditivii alimentari emulsificatori

Dacă doriți să reduceți expunerea la aditivii alimentari emulsificatori și să promovați o alimentație sănătoasă, iată câteva soluții simple:

  • Alegeți alimente proaspete și neprocesate în locul celor preambalate.
  • Citiți etichetele alimentelor și evitați produsele care conțin aditivi alimentari emulsificatori.
  • Gătiți în mod regulat acasă și evitați alimentele procesate.
  • Încercați să faceți propriile sosuri și dressinguri, evitând cele preambalate care pot conține aditivi alimentari emulsificatori.
  • Consultați un specialist în nutriție pentru sfaturi personalizate și informații despre alternative sănătoase la aditivii alimentari emulsificatori.

Concluzie

Aditivii alimentari emulsificatori pot reprezenta un risc pentru sănătatea cardiovasculară. Este important să fim conștienți de ingredientele pe care le consumăm și să facem alegeri alimentare informate. Prin evitarea produselor care conțin aditivi alimentari emulsificatori și prin adoptarea unei alimentații sănătoase și echilibrate, putem contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare și boli coronariene.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite