AcasăTerapiiPsihologieÎngrijirea sistemului tău sensibil pentru mai multă dragoste în relația ta

Îngrijirea sistemului tău sensibil pentru mai multă dragoste în relația ta

Îngrijirea sistemului tău sensibil pentru mai multă dragoste în relația ta

Uneori trebuie să te uiți direct în ochii obosiți ai femeii care te privește înapoi în oglindă și să-i spui că merită cea mai bună dragoste, cel mai bun tip de viață și să te dedici din nou să-i oferi toate acestea.” ~S.C. Lourie

Am învățat pe pielea mea că, pentru a avea o relație intimă (și o viață) care să se simtă profund satisfăcătoare, hrănitoare și împlinitoare, persoanele extrem de sensibile (PES) trebuie să acorde mai multă atenție stării lor emoționale decât celelalte persoane.

Înainte de a afla că sunt extrem de sensibilă (o trăsătură normală întâlnită la 20-30% din populație, unde procesăm mai profund decât alții toate stimuli)—sau ce înseamnă să rămân ancorat și bine emoțional în această situație—eram căsătorită cu un bărbat bun. Împreună, am adoptat un ritm nebun de viață și multe responsabilități într-un timp scurt…

Îngrijirea emoțională pentru o viață și relație satisfăcătoare

Atunci când vine vorba de construirea unei relații intime și a unei vieți care să ne satisfacă profund, persoanele extrem de sensibile (PES) trebuie să acorde o atenție sporită bunăstării lor emoționale. Este o lecție pe care am învățat-o pe pielea mea, într-un mod dificil.

PES: Cine sunt și cum procesăm stimuli

PES reprezintă o trăsătură normală care se găsește la aproximativ 20-30% din populație. Această trăsătură se caracterizează prin modul în care procesăm stimuli din mediul înconjurător. Pentru PES, această procesare este mai adâncă și mai intensă decât în cazul altor persoane.

Pentru a ne menține echilibrul emoțional și sănătatea mentală, avem nevoie să ne concentrăm asupra bunăstării noastre emoționale într-o măsură mai mare decât non-PES. Sănătatea noastră emoțională este cheia pentru a experimenta o viață și o relație profund satisfăcătoare.

Cum să rămânem ancorati și sănătoși emoțional

Pentru a rămâne ancorat și sănătos emoțional, este crucial să ne acordăm timp și atenție nevoilor noastre. Aici intră în joc îngrijirea de sine. Să ne dedicăm timp pentru a face lucrurile care ne aduc bucurie și liniște, cum ar fi practicarea exercițiilor de relaxare sau a hobby-urilor preferate.

În plus, comunicarea deschisă și sinceră cu partenerul de viață este esențială în construirea unei relații sănătoase și în satisfacerea nevoilor noastre emoționale. Împărtășirea emoțiilor și preocupărilor noastre cu persoana iubită ne ajută să creăm o conexiune profundă și autentică.

Gestionarea responsabilităților și a ritmului de viață

Un alt aspect important în menținerea bunăstării emoționale este gestionarea responsabilităților și a ritmului de viață. PES sunt adesea inclinați să se implice în multiple sarcini și responsabilități, ceea ce poate duce la epuizare emoțională.

Este crucial să ne asigurăm că împărțim responsabilitățile în mod echitabil și să nu ne suprasolicităm. De asemenea, să ne permitem să spunem „nu” atunci când simțim că nu putem face față sau când avem nevoie de timp pentru noi.

Concluzie

Bunăstarea emoțională este esențială pentru a avea o relație intimă și o viață satisfăcătoare. Persoanele extrem de sensibile trebuie să fie conștiente de nevoile lor și să acorde atenție emoțională sporită. Prin îngrijirea de sine, comunicare sinceră și gestionarea responsabilităților, putem crea o viață plină de iubire și împlinire.

Asta înseamnă să ne privim în oglindă, în ochii noștri obosiți, și să ne spunem că merităm cea mai bună dragoste și cea mai bună viață. Dedică-te să oferi acestea din nou și să trăiești viața pe care o meriți!

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite