AcasăȘtiri generale7 Festival Culturale de Neuitat din Lumea Intreagă - o calatorie captivanta...

7 Festival Culturale de Neuitat din Lumea Intreagă – o calatorie captivanta prin traditii si obiceiuri fascinante.

7 Festival Culturale de Neuitat din Lumea Intreagă – o calatorie captivanta prin traditii si obiceiuri fascinante.

Evenimentele culturale sunt o fereastră spre sufletul unei comunități, un monument al varietății obiceiurilor umane și un moment de onorare a moștenirii și identității. Oamenii se adună în întreaga lume pentru a sărbători muzica, dansul, bucătăria și arta, creând amintiri de o viață în proces. Aici, examinăm unele dintre cele mai durabile evenimente culturale din întreaga lume.

1. Diwali din India

Diwali, cunoscut în mod obișnuit ca Deepavali, este una dintre cele mai importante sărbători hinduse. Luminile cu ulei și lumânările sunt folosite pentru a decora casele și străzile, creând o priveliște minunată. Diwali este și un moment pentru dulciuri delicioase. Familii fac o varietate de dulciuri specifice, care sunt apoi schimbate cu prieteni și vecini pentru a promova fericirea și plăcerea. Artificii și petarde: În timpul Diwali, cerul nocturn este aprins de artificii vibrante. Imaginea comunităților care se adună pentru a îndepărta umbrele este impresionantă.

2. Oktoberfest din Germania

Oktoberfest, cel mai mare festival de bere din lume, are loc în fiecare an în München. Este o sărbătoare a berii și a culturii bavareze. Vizitatorii pot savura o selecție autentică de bere germană, bucate consistente și muzică plină de energie. Tradiții bavareze: Oktoberfest include o varietate de festivități tradiționale bavareze în afara corturilor de bere, cum ar fi paradele, muzica populară și petrecăreții care poartă costume. Potrivit pentru familii: Deși Oktoberfestul este cunoscut pentru berea sa, este și un eveniment distractiv pentru copii. Copiii se pot bucura de o varietate de atracții, jocuri și activități.

3. Festivalul recoltelor cu vin Rioja din Spania

Vin și tradiție: Festivalul recoltelor cu vin Rioja, uneori numit „La Vendimia,” onorează tradiția vinului ilustru a Spaniei. Acesta are loc în satul fermecător Logroño. Prăjitura de struguri: Competiția anuală de zdrobire a strugurilor este una dintre cele mai importante evenimente ale festivalului. O competiție distractivă în care participanții zdrobesc strugurii cu picioarele goale este urmată de degustări de vin și cine. Muzică și dans: Sărbătoarea include parade energice, muzică live și dans pe stradă. Este un eveniment distractiv care unește locuitorii și vizitatorii în celebrarea bogatei istorii a producției de vin a Spaniei.

4. Holi din India

Festivalul culorilor: Holi este una dintre cele mai fericite sărbători din India și este o explozie de culoare. Un kaleidoscop de culori este creat atunci când participanții se stropește reciproc în joacă cu pudră colorată și apă. Dulciuri: La fel ca și Diwali, Holi este un moment pentru dulciuri. Între prieteni și familie, Gujiya, un dulce în formă de gălușcă, și alte gustări delicioase sunt gătite. Holi este sărbătorit cu muzică și dans plin de viață. Este o oportunitate de a repara rupturile sociale și un moment de bucurie neîngrădită.

5. Fiesta Internațională a Balonului din New Mexico, SUA

Cer plin de culoare: Cel mai mare festival de baloane cu aer cald din lume are loc în fiecare an la Albuquerque International Balloon Fiesta. O priveliște uimitoare este creată atunci când sute de baloane vibrante se ridică în aer. Baloanele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme, inclusiv forme clasice în formă de lacrimă și figuri de desene animate. Un peisaj impresionant poate fi văzut în timpul evenimentului Mass Ascension, când toate baloanele sunt lansate simultan. Lumini de noapte: Noaptea, împotriva cerului întunecat al Noii Mexic, baloanele sunt iluminate într-un spectacol captivant numit Night Glow.

6. Festivalul Naadam din Mongolia

Naadam, cel mai cunoscut festival din Mongolia, uneori numit „Cele Trei Jocuri Masculine,” deoarece include evenimente precum tir cu arcul, curse de călăreți și lupte de wrestling. Acesta onorează obiceiurile și cultura nomazilor. Ceremonii în culori: Ceremonia de deschidere este o demonstrație spectaculoasă de dansuri colorate, muzică și costume. Este o ocazie spirituală, iar călugării acordă binecuvântări. Curse de cai: Cursele de cai ale lui Naadam sunt remarcabile, deoarece tineri călăreți, unii chiar de cinci ani, concurează în curse. Cursele pot călători distanțe uimitoare peste imensa stepă mongolă.

7. La Tomatina din Spania

Cel mai mare război cu roșii din lume se numește La Tomatina și are loc în orașul spaniol Buol. Participanții aruncă roșii coapte unii în alții într-o luptă distractivă, dar competitivă cu roșii. Petrecere în stradă: Orașul prinde viață cu muzică, dans și parade înainte ca lupta cu roșii să înceapă. Este o celebrare animată în grup. Duș de roșii: În timpul luptei, tone de roșii sunt aruncate în distracție, transformând străzile într-un mare câmp roșu. Participanții se spală adesea în râul din vecinătate după aceea.

Aceste evenimente culturale durabile oferă o fereastră spre diversitatea culturilor umane, fiecare având propriile povestiri, gusturi și experiențe particulare. Aceste evenimente evidențiază bogăția planetei noastre variate, indiferent dacă sunteți atras de culorile vii ale festivalului Holi, ritmurile samba ale Carnavalului sau liniștea serenă a Loy Krathong. Așadar, pregătiți-vă bagajele, înmuiați-vă în sărbători și creați amintiri de o viață.

Sursa: Stacey Smith, scriitoare independentă de sănătate.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite