AcasăTerapiiPsihologieO metodă eficientă de control al diabetului fără pierdere în greutate și...

O metodă eficientă de control al diabetului fără pierdere în greutate și fără medicamente.

O metodă eficientă de control al diabetului fără pierdere în greutate și fără medicamente.

Finanțarea de 3,5 milioane de dolari pentru un important studiu clinic, menit să testeze un nou tratament pentru diabetul de tip 2, a fost acordată de către cercetătorii americani, potrivit unui comunicat de presă.

Această abordare a fost dezvoltată de către Daniel J. Cox de la Universitatea din Virginia. „Se bazează pe ideea că prin învățarea oamenilor să facă alegeri alimentare și de exerciții fizice benefice, putem ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și poate chiar modifica evoluția bolii”, a declarat Cox.

„Mai degrabă decât să ne concentrăm pe reducerea greutății prin dietă sau medicamente, ne concentram pe reducerea creșterii și persistenței nivelului de zahăr din sânge după masă și băutură”, a explicat Cox, profesor de psihiatrie și medicină internă la Școala de Medicină de la…

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Finanțare masivă pentru studiul unui nou tratament pentru diabetul de tip 2

Cercetătorii americani au obținut o finanțare în valoare de 3,5 milioane de dolari pentru un important studiu clinic care are ca scop testarea unei noi abordări în tratamentul diabetului de tip 2. Această nouă abordare, dezvoltată de către Daniel J. Cox de la Universitatea din Virginia, se concentrează pe învățarea pacienților să facă alegeri alimentare și de exerciții fizice benefice pentru a-și controla nivelul de zahăr din sânge și, posibil, pentru a modifica evoluția bolii.

În contrast cu metodele tradiționale de reducere a greutății prin dietă sau medicamente, această nouă abordare se concentrează în special pe reducerea și menținerea nivelului de zahăr din sânge la un nivel optim după masă și băutură. Prin învățarea pacienților să facă alegeri sănătoase în ceea ce privește alimentația și exercițiile fizice, cercetătorii speră să obțină rezultate pozitive în controlul și gestionarea diabetului de tip 2.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Este caracterizat de niveluri ridicate de zahăr în sânge și rezistență la insulină. Tratamentul tradițional se concentrează adesea pe reducerea greutății prin diete restrictive sau folosirea de medicamente, însă aceste metode pot avea rezultate limitate și pot implica efecte secundare nedorite.

Studiul clinic finanțat acum va testa eficacitatea noii abordări dezvoltate de Cox și echipa sa. Prin învățarea pacienților să facă alegeri sănătoase și să adopte un stil de viață echilibrat, cercetătorii speră să obțină rezultate pozitive în controlul nivelului de zahăr din sânge și, eventual, în modificarea evoluției diabetului de tip 2.

Această finanțare masivă reflectă importanța și potențialul acestei noi abordări în tratamentul diabetului de tip 2. Cercetătorii sunt optimiști cu privire la rezultatele studiului clinic și speră că această nouă abordare poate aduce o perspectivă promițătoare pentru pacienții cu diabet de tip 2.

În concluzie, finanțarea de 3,5 milioane de dolari pentru acest important studiu clinic reprezintă un pas semnificativ în direcția dezvoltării de noi metode de tratament pentru diabetul de tip 2. Această nouă abordare, bazată pe învățarea pacienților să facă alegeri alimentare și de exerciții fizice benefice, promite să aducă rezultate pozitive în controlul și gestionarea acestei afecțiuni complexe.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite