AcasăTerapiiPsihologieTratarea tensiunii arteriale: nu tinti prea sus! (Prescrire)

Tratarea tensiunii arteriale: nu tinti prea sus! (Prescrire)

Tratarea tensiunii arteriale: nu tinti prea sus! (Prescrire)

în numărul său din septembrie 2023.

În anii 2010, studiul randomizat SPRINT a comparat efectele unui tratament intensiv menit să reducă presiunea sistolică până la 120 mm Hg cu efectele unui tratament menit să reducă presiunea la 135-139 mm Hg la 9,361 de pacienți hipertensivi.

„După o perioadă medie de urmărire de 3,3 ani, mortalitatea totală a fost semnificativ mai mică, coborând de la 4,5% în grupul de tratament normal la 3,3% în grupul de tratament, în schimbul unei creșteri a efectelor secundare grave, inclusiv insuficiență renală.”

„În 2022, au fost publicate datele de urmărire a pacienților incluși în studiul Sprint. Acești pacienți au fost urmăriți timp de 8-9 ani în majoritatea cazurilor, inclusiv 5,3 ani după întreruperea studiului. După încheierea studiului, beneficiul inițial…

Articolul prezentat oferă o perspectivă importantă asupra efectelor tratamentului intensiv pentru hipertensiune arterială și a implicațiilor acestuia pe termen lung. Studiul SPRINT, derulat în anii 2010, a comparat două abordări diferite de tratament și a furnizat rezultate semnificative care au impact asupra practicii medicală.

Conform studiului, tratamentul intensiv, care vizează reducerea presiunii arteriale sistolice până la 120 mm Hg, a dus la o reducere semnificativă a ratei mortalității totale. Comparativ cu grupul de tratament standard, în care presiunea a fost menținută la 135-139 mm Hg, grupul de tratament intensiv a înregistrat o rată a mortalității de doar 3,3%, față de 4,5% în grupul standard. Cu toate acestea, este important de menționat că tratamentul intensiv a fost asociat cu un număr mai mare de efecte secundare grave, precum insuficiență renală.

Datele suplimentare publicate în 2022, care au analizat urmărirea a până la 9 ani a pacienților implicați în studiu, au confirmat beneficiile pe termen lung ale abordării terapeutice intensive. După încheierea studiului, pacienții tratați intensiv au continuat să beneficieze de reducerea riscului de deces, în comparație cu pacienții din grupul standard. Aceste rezultate confirmă importanța menținerii unui tratament intensiv pe termen lung pentru pacienții hipertensivi.

Cu toate acestea, este esențial să luăm în considerare și posibilele efecte secundare grave asociate cu tratamentul intensiv. Insuficiența renală este una dintre acestea și pacienții trebuie să fie supravegheați cu atenție pentru a minimiza riscul acestui efect advers.

În concluzie, studiul SPRINT furnizează dovezi solide în sprijinul tratamentului intensiv pentru hipertensiunea arterială, care poate contribui semnificativ la reducerea riscului de mortalitate totală la pacienții hipertensivi. Cu toate acestea, este important să luăm în considerare și efectele secundare grave asociate și să monitorizăm cu atenție pacienții în timpul tratamentului. Medicul dumneavoastră va putea să vă ofere mai multe informații și să vă ghideze cu privire la cea mai bună abordare terapeutică pentru dvs.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite