AcasăSănătateCe este Abhyanga? Ghid pentru începători despre masajul ayurvedic - o călătorie...

Ce este Abhyanga? Ghid pentru începători despre masajul ayurvedic – o călătorie într-o experiență de relaxare profundă.

Ce este Abhyanga? Ghid pentru începători despre masajul ayurvedic – o călătorie într-o experiență de relaxare profundă.

Consulţaţi un Practician Ayurvedic

Ideal ar fi să căutați îndrumare de la un practician ayurvedic înainte de a începe o nouă practică ayurvedică, în special dacă intenționați să o utilizați pe termen lung. Medicina ayurvedică nu este reglementată în Statele Unite de guvernul federal, iar niciun stat nu are cerințe de licențiere, dar Asociația Națională de Medicină Ayurvedică oferă o unealtă pentru a găsi un profesionist certificat în apropierea dvs., care vă poate ajuta să identificați constituția individuală pentru a formula o rutină de wellness ayurvedică, inclusiv stabilirea unei practici abhyanga adaptate nevoilor dvs. specifice.

Dacă doriți să explorați abhyanga pe cont propriu, iată câteva informații introductive despre forma de auto-masaj a acestei practici, din discuțiile noastre cu Silcox și Sukumaran.

Identificați-vă Dosha, sau Constituția

În ayurveda,…

Cum să consultați un Practician Ayurvedic

Pentru a începe o nouă practică ayurvedică și a beneficia de ghidarea adecvată, este recomandabil să consultați un practician ayurvedic. În Statele Unite, medicina ayurvedică nu este reglementată de guvernul federal și nu există cerințe de licențiere în niciun stat. Cu toate acestea, Asociația Națională de Medicină Ayurvedică oferă un instrument util pentru a găsi un profesionist certificat în apropierea dumneavoastră.

Ayurveda este o metodă holistică de vindecare care își are originea în India și se bazează pe echilibrul între corp, minte și spirit. Pentru a beneficia la maxim de această practică, este important să identificați constituția individuală a corpului vostru, cunoscută sub numele de „Dosha”. Fiecare persoană are un Dosha unic, care determină caracteristicile individuale și necesitățile de îngrijire.

Prin consultarea unui practician ayurvedic, veți putea avea acces la o evaluare completă a constitutiei voastre și veți fi ghidat în stabilirea unei rutine de wellness ayurvedice personalizate. Aceasta include și practica abhyanga, care este o formă de auto-masaj benefică pentru relaxarea și detoxifierea corpului.

Cum să identificați Dosha dvs.

Pentru a identifica Dosha dvs., puteți consulta un practician ayurvedic sau puteți folosi diferite instrumente online disponibile gratuit. Unul dintre aceste instrumente este testul de constitutie Dosha, care poate oferi o indicație despre caracteristicile dominante ale corpului dvs.

Testul de constitutie Dosha este conceput pentru a analiza trei tipuri de Dosha: Vata, Pitta și Kapha. Fiecare Dosha are propriile caracteristici și influențează diferite aspecte ale vieții și sănătății. Identificarea Dosha dvs. vă poate ajuta să înțelegeți mai bine nevoile dvs. individuale și să stabiliți o rutină de wellness adaptată.

Pasi pentru o rutină de wellness Ayurvedică

Pe baza evaluării constitutiei dumneavoastră și a nevoilor individuale, un practician ayurvedic vă poate oferi ghidare în stabilirea unei rutine de wellness ayurvedice personalizate. Aceasta poate include recomandări privind alimentația, somnul, exercițiile fizice și practicile de relaxare.

O parte importantă a rutinei de wellness ayurvedice este practica abhyanga, care este un tip de auto-masaj cu uleiuri naturale. Abhyanga ajută la stimularea circulației, eliminarea toxinelor și relaxarea corpului și a minții.

Cum să începeți practica abhyanga pe cont propriu

Dacă doriți să încercați practica abhyanga pe cont propriu, iată câteva sfaturi pentru a vă începe experiența:

  • Alegeți un ulei de masaj potrivit constitutiei dumneavoastră (Vata, Pitta sau Kapha).
  • Alocati timp în fiecare zi pentru a vă efectua masajul. Este recomandat să faceți acest lucru înainte de duș sau baie, astfel încât uleiul să acționeze în profunzime.
  • Atingeți-vă ușor corpul cu mișcări circulare și ritmice. Concentrați-vă asupra zonelor tensionate sau problematice.
  • Masajul ar trebui să dureze aproximativ 10-15 minute.
  • După masaj, puteți face o baie caldă sau duș pentru a vă clăti excesul de ulei.

Este important să adaptați practica abhyanga la propriile nevoi și preferințe. Dacă aveți anumite afecțiuni sau probleme de sănătate, consultați întotdeauna un medic înainte de a începe o nouă practică.

Concluzie

Consultarea unui practician ayurvedic și identificarea Dosha dvs. sunt pași importanți în începerea unei rutine de wellness ayurvedice. Prin înțelegerea și respectarea nevoilor individuale ale corpului vostru, veți putea beneficia la maximum de beneficiile acestei practici străvechi.

Indiferent dacă doriți să utilizați practica abhyanga sau alte aspecte ale medicinei ayurvedice, este întotdeauna recomandat să căutați ghidare de la un profesionist certificat. Acesta vă poate oferi sfaturi personalizate și vă poate ghida în începerea unui drum de wellness sănătos și echilibrat.

Nu uitați că fiecare persoană este unică și ceea ce funcționează pentru unii, nu funcționează întotdeauna pentru toți. Experimentați și găsiți ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor voastre individuale.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite