AcasăSănătateTot ce trebuie să știi - într-o versiune românească dinamică și captivantă.

Tot ce trebuie să știi – într-o versiune românească dinamică și captivantă.

Tot ce trebuie să știi – într-o versiune românească dinamică și captivantă.

Opțiunea de contracepție hormonală: Injecția, Depo sau Depo-Provera

Înțepătura cu medroxyprogesteronă (Depo-Provera) (cunoscută și sub numele de injecția contraceptivă) poate preveni sarcina timp de trei luni.

Injecția conține o progestină în doză mare pentru a preveni ovulația, dar face și mucusul cervical mai gros pentru a împiedica spermatozoizii să ajungă la ou.

În majoritatea cazurilor, medicul sau asistenta medicală vă va administra injecția trimestrial, dar în unele cazuri, s-ar putea să puteți să luați acasă injecția și să vi-o administrați singur.

Cât de eficientă este injecția?

Injectabilele sunt mai eficiente de 99% cu utilizare perfectă și de 96% cu utilizare tipică.

Cât costă?

Poate fi gratuită sau poate costa până la 150 de dolari și poate fi gratuită sau cu costuri reduse cu multe planuri de asigurare de sănătate, Medicaid și unele programe guvernamentale.

Opțiunea de contracepție hormonală: Implantul contraceptiv,…

Sumar

Contracepția hormonală oferă o gamă largă de opțiuni pentru a preveni sarcina, iar injecția contraceptivă este una dintre ele. Injecția de medroxyprogesteronă (Depo-Provera) poate fi o alegere eficientă și convenabilă, asigurând protecție împotriva sarcinii pentru o perioadă de trei luni.

Această metodă de contracepție funcționează prin prevenirea ovulației și modificarea mucusului cervical, creând o barieră pentru spermatozoizi. Cu utilizare perfectă, injecția este aproape la fel de eficientă ca și sterilizarea permanentă. Cu utilizare tipică, eficacitatea scade puțin, dar rămâne una dintre cele mai eficiente opțiuni.

Un alt avantaj al injecției contraceptive este că nu necesită administrare zilnică sau constantă. Odată administrată, aceasta oferă protecție pe termen lung. Cu toate acestea, este important să nu întârziați reînnoirea administrării, deoarece eficacitatea poate scădea.

Costul injecției diferă în funcție de asigurarea de sănătate și de programele guvernamentale disponibile. Unele planuri pot oferi injecția gratuit sau cu costuri reduse, în timp ce altele pot implica un cost de până la 150 de dolari. În cazul persoanelor fără asigurare de sănătate sau a celor care nu califică pentru programe de asistență, costurile pot fi mai ridicate.

Pentru a obține injecția contraceptivă, este necesar să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu o asistentă medicală. Aceștia vă pot oferi mai multe informații despre potențialele beneficii și riscuri și vă pot ajuta să decideți dacă această opțiune este potrivită pentru dumneavoastră.

În concluzie, injecția contraceptivă reprezintă o opțiune eficientă și comodă de contracepție hormonală. Este important să luați în considerare toate opțiunile disponibile și să discutați cu un profesionist medical pentru a lua o decizie informată privind metoda contraceptivă potrivită pentru dumneavoastră.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite