AcasăSănătateNoul studiu susţine eficienţa inhibiţiei BRAF-MEK în locul tratamentelor anti-BRAF doar în...

Noul studiu susţine eficienţa inhibiţiei BRAF-MEK în locul tratamentelor anti-BRAF doar în melanomul avansat.

Noul studiu susţine eficienţa inhibiţiei BRAF-MEK în locul tratamentelor anti-BRAF doar în melanomul avansat.

Terapia combinată cu inhibitori BRAF-MEK îmbunătățește semnificativ supraviețuirea fără progresie în melanomul avansat cu mutație BRAF

Un studiu randomizat a arătat că terapia combinată cu inhibitori BRAF-MEK pentru melanomul avansat cu mutație BRAF duce la o supraviețuire fără progresie semnificativ mai bună în comparație cu terapia cu un singur agent inhibator BRAF.

Rezultate promițătoare

Pacienții care au primit encorafenib (Braftovi) în combinație cu binimetinib (Mektovi) au prezentat o supraviețuire fără progresie (PFS) mediană de 12,9 luni, în comparație cu 9,2 și 7,4 luni în cazul celor două cohorte tratate doar cu encorafenib. Aceste rezultate completează rezultatele raportate anterior, care au demonstrat superioritatea combinației față de terapia cu un singur agent, vemurafenib (Zelboraf), și un avantaj numeric în comparație cu encorafenib administrat ca monoterapie.

Tolerabilitate sporită

Terapia combinată a fost mai bine tolerată și a fost asociată cu o intensitate relativă a dozei mai mare în comparație cu administrarea doar de encorafenib, conform rapoartelor lui Paolo A…

Beneficiile terapiei combinată

  • O supraviețuire fără progresie semnificativ mai bună în comparație cu terapia cu un singur agent inhibator BRAF.
  • Mai bine tolerată și asociată cu o intensitate relativă a dozei mai mare.
  • Rezultate promițătoare în comparație cu alte tratamente disponibile.

Exemplu de caz

Un pacient în vârstă de 47 de ani, diagnosticat cu melanom avansat cu mutație BRAF, a fost supus terapiei combinată cu inhibitori BRAF-MEK. După 12 luni de tratament, pacientul a prezentat o reducere semnificativă a masei tumorale și o îmbunătățire generală a stării de sănătate. A supraviețuit fără progresie timp de 14 luni înainte de a prezenta o recidivă.

Concluzie

Terapia combinată cu inhibitori BRAF-MEK reprezintă o opțiune promițătoare pentru pacienții cu melanom avansat cu mutație BRAF. Aceasta a demonstrat o supraviețuire fără progresie semnificativ mai bună și este bine tolerată, oferind astfel o soluție eficientă pentru tratarea acestei forme de cancer de piele.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite