AcasăȘtiri generaleEliquis și Jardiance, printre primele medicamente alese pentru negocieri privind prețurile Medicare

Eliquis și Jardiance, printre primele medicamente alese pentru negocieri privind prețurile Medicare

Eliquis și Jardiance, printre primele medicamente alese pentru negocieri privind prețurile Medicare

Programul guvernamental american privind negocierile de prețuri la medicamentele Medicare

Administrația Biden a anunțat marți primele zece medicamente care vor fi supuse negocierilor de prețuri cu Medicare, demarând astfel un program revoluționar care se așteaptă să reducă cheltuielile guvernului pentru medicamente, dar care este contestat în instanță de industria farmaceutică.

Medicamentele de pe listă sunt utilizate de milioane de americani în vârstă și costă Medicare miliarde de dolari anual. Aceste medicamente au fost selectate de Centers for Medicare & Medicaid Services printr-un proces care a prioritizat medicamentele care generează cele mai mari cheltuieli ale Medicare, care sunt pe piață de ani de zile și nu au încă concurență.


Medicamentele selectate pentru negocieri de prețuri

  • Eliquis – pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a cheagurilor de sânge, produs de Bristol Myers Squibb și Pfizer
  • Jardiance – pentru diabet și insuficiență cardiacă, produs de Boehringer Ingelheim și Eli…

Acestea sunt doar câteva exemple de medicamente de pe lista ce va fi supusă negocierilor de prețuri prin intermediul programului Medicare. Scopul acestui program este de a obține prețuri mai mici pentru medicamentele care sunt vitale pentru mulți pacienți în vârstă și care reprezintă o parte semnificativă din cheltuielile Medicare.

Impactul programului asupra costurilor guvernamentale

Prin introducerea acestui program de negocieri de prețuri, administrația Biden speră să reducă substanțial cheltuielile guvernului pentru medicamente. De-a lungul anilor, prețurile medicamentelor au crescut vertiginos, afectând în special persoanele în vârstă care depind de aceste medicamente pentru a-și menține sănătatea.

Medicamentele din lista de negociere reprezintă o oportunitate unică de a defini un nou standard pentru prețurile medicamentelor în Statele Unite. Prin negocieri cu companiile farmaceutice, se poate ajunge la prețuri mai mici, accesibile pentru pacienți și sustenabile pentru Medicare.

Opinia industriei farmaceutice

Nu este surprinzător că industria farmaceutică se opune acestui program de negociere a prețurilor. Companiile farmaceutice argumentează că prețurile mai mici afectează capacitatea lor de a inova și dezvolta noi medicamente. Însă, este important să găsim un echilibru între accesibilitatea medicamentelor și stimularea inovației în domeniul farmaceutic.

Există exemple de țări din întreaga lume care practică negocieri de prețuri de succes și care au reușit să ofere medicamente esențiale la prețuri mai mici pentru populație. Statele Unite ar putea beneficia de aceleași învățăminte și să implementeze modificări care să aducă beneficii pacienților și sistemului de sănătate în ansamblu.

Importanța unui sistem mai accesibil și echitabil

De-a lungul timpului, cheltuielile pentru medicamente au devenit din ce în ce mai mari, iar prețurile oamenilor nu mai sunt sustenabile în multe cazuri. Prin introducerea acestui program de negociere a prețurilor, administrația Biden demonstrează angajamentul pentru crearea unui sistem medical mai accesibil și echitabil.

Este imperativ să se găsească soluții pentru a reduce costurile medicamentelor fără a compromite calitatea și accesul la tratament. Negocierile de prețuri pot fi o cale de a aborda această problemă și de a asigura accesul la medicamente esențiale pentru toți americanii.

Concluzie

Programul de negocieri de prețuri pentru medicamentele Medicare este un pas important în direcția obținerii unor prețuri mai mici și accesibile pentru medicamentele esențiale. Astfel, este vital să se avanseze cu acest program și să se găsească soluții sustenabile pentru cheltuielile guvernamentale și nevoile pacienților.

Reducerea prețurilor la medicamente nu este doar o soluție necesară din punct de vedere economic, ci și un pas esențial pentru a asigura accesul la îngrijiri medicale pentru toți americanii. Prin cereri de transparență și negocieri cu industria farmaceutică, se pot realiza schimbări semnificative și se poate crea un sistem medical mai echitabil și mai sustenabil în Statele Unite.


(The original text has been adapted and rewritten for the purpose of this exercise and does not reflect a real article.)

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite