AcasăSănătatePrincipalele simptome ale artritei psoriazice la picior și cum să le recunoști!

Principalele simptome ale artritei psoriazice la picior și cum să le recunoști!

Principalele simptome ale artritei psoriazice la picior și cum să le recunoști!

Simptomele artritei psoriazice la nivelul piciorului

Surse de confuzie

„Simptomele de la nivelul piciorului și gleznei cauzate de artrita psoriazică pot fi confundate cu leziuni,” remarcă Dr. Husni. „Însă în majoritatea cazurilor, simptomele pielii psoriazice apar înaintea simptomelor de artrită, ceea ce facilitează diagnosticul.”

Asocierea cu psoriazisul

Circa o treime dintre persoanele cu psoriazis dezvoltă și artrită psoriazică, conform NPF (Fundația Națională a Psoriazisului). Cu toate acestea, nu toți cei cu artrită psoriazică dezvoltă mai întâi psoriazisul, iar unii oameni cu artrită psoriazică nu dezvoltă niciodată psoriazisul. Dacă nu ai psoriazis la nivelul pielii, poate fi mai dificil să obții un diagnostic corect al artritei psoriazice a picioarelor sau gleznelor.

Probleme la nivelul piciorului

  • Fasciita plantară
  • Situată pe partea de jos a piciorului, fasciita plantară este un fascicul dens de țesut conjunctiv, sau ligament, care leagă călcâiul de partea din față a piciorului.

Concluzie

Artrita psoriazică poate afecta picioarele și gleznele, provocând simptome dureroase și neplăcute. Este important să fim atenți la semnele timpurii ale psoriazisului la nivelul pielii și să solicităm asistență medicală de specialitate pentru a obține un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat. Cu un management adecvat al artritei psoriazice, putem îmbunătăți calitatea vieții și controlul simptomelor. Consultați întotdeauna medicul în caz de nelămuriri și pentru recomandări personalizate. Este timpul să înfruntăm artrita psoriazică și să ne bucurăm de o viață activă și sănătoasă!

Kayle Dupont, personal medical certificat

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite