AcasăLife styleNutrițieMihaela Bilic dezvăluie fructele care adaugă kilograme: „Transformă burtica în grădină de...

Mihaela Bilic dezvăluie fructele care adaugă kilograme: „Transformă burtica în grădină de flori!”

Mihaela Bilic dezvăluie fructele care adaugă kilograme: „Transformă burtica în grădină de flori!”

Mihaela Bilic: Fructele de sezon și impactul lor asupra siluetei

Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre fructele de sezon și cât de bune sau rele sunt ele pentru siluetă dacă sunt consumate frecvent. Pentru că ne apropiem cu pași repezi de toamnă, medicul nutriționist a adus în discuție fructele reprezentative pentru acest sezon – strugurii și prunele.

Atunci când vine vorba de fructe de sezon, strugurii și prunele sunt două varietăți delicioase și populare, adorate de mulți dintre noi. Indiferent dacă le consumăm proaspete sau le adăugăm în rețetele noastre preferate de prăjituri și deserturi, ele oferă o experiență gustativă minunată.

Dar ce se întâmplă atunci când vine vorba de siluetă? Sunt strugurii și prunele recomandate pentru cei care doresc să rămână în formă sau să slăbească? Răspunsul vine de la Mihaela Bilic, specialist în nutriție, care ne oferă informații prețioase despre aceste două fructe delicioase.

Strugurii – o alegere gustoasă, dar cu un conținut ridicat de calorii și zahăr

Când vine vorba de struguri, Mihaela Bilic ne avertizează că aceștia pot fi o bombă calorică. Din păcate, 100 de grame de struguri conțin aproximativ 70-80 de calorii și aproximativ 15-20 de grame de zahăr. Acest conținut caloric și zahărul ridicat îi pot face pe cei care doresc să slăbească să se gândească înainte de a consuma struguri în fiecare zi.

Cu toate acestea, strugurii nu trebuie excluși complet din dietă. Ei conțin vitamine, minerale și antioxidanți benefici pentru sănătatea noastră. Cel mai important este să consumăm aceste fructe cu moderație și să ne asigurăm că le combinăm cu o alimentație echilibrată și un stil de viață activ.

Prunele – o opțiune sățioasă și bogată în nutrienți

O altă alegere populară în sezonul toamnei sunt prunele. Mihaela Bilic ne spune că aceste fructe sunt bogate în fibre și oferă o senzație de sațietate mai mare în comparație cu strugurii. Prunele sunt considerate un aliment bun pentru digestie și ajută la menținerea unei tranzitabilități intestinale sănătoase.

Cu toate acestea, prunele conțin și ele un nivel ridicat de zahăr. Astfel, trebuie să le consumăm cu moderație, mai ales dacă avem probleme cu nivelul de zahăr din sânge sau vrem să pierdem în greutate. Este recomandat să consultăm întotdeauna un specialist în nutriție pentru a ne asigura că ne adaptăm consumul de prune la nevoile noastre individuale.

Concluzie

Când vine vorba despre fructele de sezon, precum strugurii și prunele, trebuie să fim conștienți de conținutul lor caloric și de nivelul de zahăr. Aceste fructe sunt delicioase și nutritive, dar trebuie consumate cu moderație într-o dietă echilibrată.

Este important să fim atenți la cantitatea de struguri și prune pe care o consumăm, în special dacă avem obiective legate de siluetă sau sănătate. Consultarea unui specialist în nutriție ne poate ajuta să stabilim ce cantitate și combinație de fructe este potrivită pentru noi.

În concluzie, strugurii și prunele pot face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată, cu condiția să le consumăm cu moderație și să le combinăm cu alte alimente benefice pentru organismul nostru. Sănătatea și silueta noastră depin

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite