AcasăȘtiri generaleCum se transformă berea într-un dusman. Beneficiile și daunele consumului acestei băuturi...

Cum se transformă berea într-un dusman. Beneficiile și daunele consumului acestei băuturi alcoolice.

Cum se transformă berea într-un dusman. Beneficiile și daunele consumului acestei băuturi alcoolice.

Consumul de bere și implicatiile asupra sănătății

Bere SURSĂ FOTO Shutterstock

Bere SURSĂ FOTO Shutterstock

Consumul de bere a devenit un obicei tot mai răspândit printre români, mai ales în perioada sezonului cald. Cu toate acestea, cadrele medicale avertizează că, în ciuda faptului că berea este adesea considerată o metodă de răcorire, consumul pe termen lung poate afecta sănătatea.

,,Consumul de bere este tot consum de alcool”

Deși mulți oameni văd berea ca pe un element esențial pentru hidratare în timpul sezonului cald, medicii susțin că această perspectivă nu este complet corectă. Potrivit specialiștilor, consumul moderat de bere nu este dăunător, însă dacă devine un obicei și se consumă în exces, poate cauza probleme grave de sănătate.

Berea este încadrată în categoria băuturilor alcoolice și are efecte asupra organismului similar altor tipuri de alcool. Consumul în exces poate duce la dependență, ciroză hepatică, probleme digestive și de sănătate mintală. De asemenea, este important de menționat că berea conține calorii și poate contribui la creșterea în greutate, ceea ce poate fi un factor de risc pentru diferite afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă.

Specialiștii recomandă consumul moderat și responsabil de alcool, inclusiv de bere. Pentru bărbați, acest consum moderat este definit ca fiind maximum două băuturi alcoolice pe zi, iar pentru femei, o băutură pe zi. De asemenea, este important să se acorde atenție cantității de alcool consumată într-o singură perioadă de timp, pentru a evita orice efecte negative asupra sănătății.

O altă recomandare importantă este să se consume alcool în timpul meselor și să nu se consume alcool pe stomacul gol sau în combinație cu înghițituri rapide. Combinația de alcool și alimente poate încetini absorbția alcoolului în sânge, ceea ce poate reduce riscul de intoxicație sau efecte negative asupra sănătății.

În concluzie, în timp ce consumul moderat de bere poate fi inclus într-un stil de viață sănătos, consumul excesiv poate avea consecințe serioase asupra sănătății. Este important să se consume alcool responsabil și să se evite excesele, pentru a preveni potențialele complicații și afecțiuni asociate.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite