AcasăȘtiri pe orașeȘtiri TimișoaraSe caută un furnizor pentru un robot de intervenție chirurgicală în valoare...

Se caută un furnizor pentru un robot de intervenție chirurgicală în valoare de 11,7 milioane de lei la Spitalul de Copii Timișoara.

Se caută un furnizor pentru un robot de intervenție chirurgicală în valoare de 11,7 milioane de lei la Spitalul de Copii Timișoara.

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” investește într-un robot chirurgical pentru intervenții minim invazive

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara dorește să achiziționeze un robot chirurgical de ultimă generație, care să permită medicilor de acolo realizarea de intervenții chirurgicale minim invazive. Suma alocată pentru această achiziție depășește 11 milioane de lei și finanțarea va fi asigurată prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Robotul chirurgical pe care spitalul îl caută este o platformă de intervenție chirurgicală de tip Senhance. Acest sistem chirurgical Senhance este o platformă digitală laparoscopică ce integrează tehnologie avansată pentru a oferi precizie robotică, detecție tactilă, control al camerei de urmărire a ochilor și o economie mai bună pentru operațiile minim invazive.

Anunțul pentru găsirea unui furnizor pentru acest robot chirurgical a fost publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), iar prețul oferit pentru acest echipament este de 11,7 milioane de lei. Prin acest contract se urmărește extinderea capacității de intervenție chirurgicală a spitalului, sporind astfel calitatea serviciilor medicale oferite copiilor internați acolo.

Intervențiile chirurgicale minim invazive reprezintă o alternativă sigură și eficientă la operațiile clasice, cu incizii mari. Astfel de intervenții presupun realizarea de incizii mici în zona afectată și introducerea în corpul pacientului a unor instrumente special concepute, controlate de robotul chirurgical. Aceste operații au multiple beneficii, printre care reducerea riscului de complicații post-operatorii, diminuarea durerii și a traumatismului asupra organismului și o perioadă de recuperare mai scurtă pentru pacienți.

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” este unul dintre cele mai importante spitale pentru copii din România și asigură îngrijiri medicale de înaltă calitate pentru sute de copii în fiecare an. Dotarea cu un robot chirurgical de ultimă generație este o investiție importantă în dezvoltarea capacității de intervenție chirurgicală a spitalului și va asigura tratamente de cea mai înaltă calitate pentru pacienții lor.

Achiziționarea acestui robot chirurgical reprezintă o premieră în regiunea de vest a țării și va aduce o serie de avantaje semnificative pentru pacienții spitalului. În prezent, acesta este unul dintre puținele spitale din țară care dispun de un astfel de echipament avansat, iar acest pas reprezintă un pas important în modernizarea și înnoirea tehnologiilor medicale din România.

În concluzie, achiziționarea unui robot chirurgical de ultimă generație va permite Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara să ofere copiilor internați acolo cele mai avansate și sigure tratamente chirurgicale. Investiția în tehnologia medicală de ultimă generație este esențială pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului medical românesc și pentru asigurarea unui standard ridicat de îngrijire medicală pentru pacienții săi.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite