AcasăȘtiri pe orașeȘtiri TimișoaraCreșterea sănătății copiilor noștri începe chiar din burtică! Bucură-te de vestea bună:...

Creșterea sănătății copiilor noștri începe chiar din burtică! Bucură-te de vestea bună: ‘Centrul Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală’ se deschide la Timișoara!

Creșterea sănătății copiilor noștri începe chiar din burtică!
Bucură-te de vestea bună: ‘Centrul Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală’ se deschide la Timișoara!

Depistarea precoce a bolilor congenitale în sarcină: Cum Centrul Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală Medici’s face diferența

Importanța depistării timpurii a bolilor și malformațiilor congenitale

Detectarea și diagnosticul timpuriu al bolilor și malformațiilor congenitale în timpul sarcinii poate face o diferență semnificativă în sănătatea și viața copilului și a mamei. Cu toate acestea, aceasta necesită aparatură ultra-performantă, soluții software originale și medici cu o expertiză profesională vastă. Datorită avansului tehnologic și expertizei medicilor specializați, în prezent există opțiuni viabile pentru depistarea precoce a acestor afecțiuni în primele luni de sarcină.

Centrul Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală Medici’s

Începând cu 1 septembrie, Medici’s, parte a grupului MedLife, inaugurează Centrul Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală. Pentru a asigura cele mai bune servicii în acest domeniu, Medici’s a investit un sfert de milion de euro în achiziționarea echipamentului medical de ultimă generație și a atras patru specialiști cu renume și expertiză națională și europeană: Dr. Bogdan Mureșan, Dr. Dan Dumitrașcu-Biriș, Dr. Ioana Dumitrașcu-Biriș și Dr. Aurora Ilian.

Echipa de specialiști ai Centrului Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală Medici’s dispune de cunoștințe și experiență vastă în domeniul diagnosticării și tratării bolilor și malformațiilor congenitale în sarcină. Aceștia sunt pregătiți să ofere cele mai înalte standarde de asistență medicală viitoarelor mame și copiilor lor, combinând expertiza medicală cu un mediu confortabil și sigur.

Metode avansate de diagnostic prenatal

Centrul Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală Medici’s utilizează tehnici și instrumente avansate pentru a oferi servicii de diagnostic prenatal de înaltă precizie. Printre acestea se numără:

  • Ecografia de înaltă rezoluție: prin intermediul acestei tehnici, medicii pot vizualiza în detaliu fătul, identificând eventualele anomalii și urmărind dezvoltarea acestuia pe parcursul sarcinii.
  • Testul de screening combinat: acest test combina rezultatele anamnezei, ecografiei și examenelor de sânge pentru a evalua riscul de aneuploidii, precum sindromul Down sau sindromul Edwards.
  • Amniocenteza: prin recoltarea unei mici cantități de lichid amniotic, acest test permite detectarea anumitor anomalii cromozomiale și genetice cu o mare precizie.

Beneficiile depistării timpurii a bolilor congenitale în sarcină

Depistarea precoce a bolilor și malformațiilor congenitale în sarcină poate oferi numeroase beneficii atât pentru mame, cât și pentru copii. Printre avantajele majore se numără:

  • Pregătirea adecvată: identificarea unei afecțiuni în stadiile incipiente ale sarcinii le permite medicilor să ofere mamei informații și suport adecvat pentru a face față și a se pregăti atât emotional, cât și fizic pentru viitorul copil.
  • Opțiuni de tratament: în multe cazuri, detectarea timpurie a unei boli sau malformații congenitale permite intervenții terapeutice și chirurgicale precoce, îmbunătățind astfel șansele de vindecare sau gestionare a afecțiunii.
  • Timpi de răspuns scurți: prin efectuarea unor investigații medicale la timp, medicii pot acționa rapid și pot lua decizii care să optimizeze rezultatul tratamentului sau să pregătească echipa medicală pentru intervenții imediate după naștere.

Concluzie

Centrul Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală Medici’s deschide noi perspective în depistarea și tratamentul bolilor și malformațiilor congenitale în sarcină. Prin utilizarea echipamentului medical avansat și prin expertiza specialiștilor recunoscuți la nivel național și european, acest centru asigură mamelor și copiilor lor cele mai bune șanse de o viață sănătoasă și fericită.

Sănătatea maternală și fetală sunt prioritare, iar Medici’s aduce soluțiile necesare pentru a depista și trata afecțiuni congenitale într-un mod precis și prompt. Oricare ar fi situația, informarea și suportul medical competent joacă un rol crucial în prevenirea și gestionarea problemelor din timpul sarcinii. Investiți în sănătatea ta și a copilului tău cu ajutorul Centrului Regional de Excelență în Medicină Materno-Fetală Medici’s!

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite