AcasăȘtiri generaleUna din cinci femei simte că este tratată incorect în timpul îngrijirii...

Una din cinci femei simte că este tratată incorect în timpul îngrijirii maternității, conform raportului C.D.C.

Una din cinci femei simte că este tratată incorect în timpul îngrijirii maternității, conform raportului C.D.C.

De ce contează: Multe femei gravide se tem să discute despre îngrijorările lor

Pentru multe femei, sarcina este un moment de bucurie și anticipare. Cu toate acestea, este normal ca unele întrebări și preocupări să apară în această perioadă. Cu toate acestea, un studiu recent arată că multe femei evită să discute aceste probleme cu furnizorul lor de îngrijire prenatală.

Despre studiu

  • Aproape jumătate din femeile intervievate au declarat că s-au reținut să discute întrebările sau preocupările lor cu furnizorul de îngrijire prenatală, un rezultat îngrijorător.
  • Motivul cel mai des invocat este acela că pacientele consideră că ceea ce experimentează face parte din normalitate.
  • Alte motive comune includ: teama de a face o problemă mare dintr-un aspect, rușinea de a vorbi despre aceasta, informațiile primite de la prieteni sau familie că este un aspect normal al sarcinii sau teama de a fi considerate pacienți dificili.
  • Unii au mai afirmat că s-au reținut în a discuta din cauza faptului că furnizorul părea grăbit și nu erau sigure că preocuparea lor merită atenție suplimentară sau pur și simplu le era frică să vorbească despre asta.

De ce este important să discutați

Este esențial să acordați o atenție deosebită sănătății dumneavoastră și a bebelușului în timpul sarcinii. Deși anumite simptome pot fi normale, este întotdeauna mai bine să fiți în siguranță și să cereți sfatul unui profesionist. Ignorarea sau neglijarea anumitor simptome sau probleme poate avea consecințe grave asupra sănătății dumneavoastră și a bebelușului.

Soluții și sfaturi

Dacă sunteți îngrijorată sau aveți întrebări în timpul sarcinii, nu ezitați să discutați cu furnizorul dumneavoastră de îngrijire prenatală. Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că aveți o comunicare eficientă cu specialiștii:

  • Nu vă temeți să puneți întrebări – fiecare întrebare este importantă și merită să fie adresată.
  • Documentați-vă – faceți o listă cu întrebările și preocupările dumneavoastră înainte de vizita la medic pentru a nu uita nimic important.
  • Fii sinceră și deschisă – nu vă simțiți rușinată să vorbiți despre orice simptom sau problemă aveți. Furnizorii de îngrijire prenatală sunt aici pentru a vă ajuta și pentru a vă oferi suportul necesar.
  • Căutați a doua opinie – dacă sunteți îngrijorată în legătură cu un diagnostic sau un tratament, nu ezitați să solicitați o a doua opinie de la alt specialist.

Sănătatea dumneavoastră și a bebelușului dumneavoastră contează

Sarcina este o perioadă specială în viața unei femei și trebuie să vă asigurați că aveți toate informațiile și sprijinul necesare pentru a face alegerile corecte pentru sănătatea dumneavoastră și a bebelușului dumneavoastră. Nu ezitați să discutați cu profesioniștii și să căutați informații de încredere pentru a vă asigura că aveți o experiență sănătoasă și fericită în timpul sarcinii.

Concluzie

Este important să nu vă rețineți să adresați întrebări sau să discutați despre preocupările dumneavoastră cu furnizorul dumneavoastră de îngrijire prenatală. Fiecare întrebare contează și fiecare simptom trebuie luat în considerare. Așadar, nu vă temeți să fiți deschise și să căutați ajutor atunci când este nevoie. Sănătatea dumneavoastră și a bebelușului dumneavoastră contează cel mai mult!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite