AcasăSănătatePanoul FDA susține sistemul Renal Denervation al ReCor pentru hipertensiune

Panoul FDA susține sistemul Renal Denervation al ReCor pentru hipertensiune

Panoul FDA susține sistemul Renal Denervation al ReCor pentru hipertensiune

Dispozitivul Paradise pentru denervarea renală, o soluție promițătoare pentru hipertensiune

Din Comitetul pentru Dispozitivele Sistemului Circulator al FDA a venit sprijinul pentru sistemul Paradise de denervare renală cu ultrasunete ca posibil tratament al hipertensiunii arteriale, în timp ce producătorul ReCor continuă să sperăm la aprobările reglementare.

Marți, experții FDA au votat cu 10 voturi pentru și 2 împotrivă, susținând că beneficiile sistemului Paradise, bazat pe cateter, depășesc riscurile asociate și când este utilizat pentru reducerea tensiunii arteriale la pacienții cu hipertensiune necontrolată care nu răspund la tratamentul medicamentos sau nu tolerează medicamentele antihipertensive, indicația propusă în cererea premergătoare punerii dispozitivului pe piață.

„Nu este o soluție miraculoasă, dar este cu siguranță o opțiune, și cred că ar trebui aprobată”, a afirmat doctorul John Somberg de la Colegiul Medical Rush din Chicago.

HTA este un factor de risc pentru bolile de inimă și…

Beneficiile sistemului Paradise pentru tratamentul hipertensiunii arteriale

  • Reducerea tensiunii arteriale la pacienții cu hipertensiune necontrolată
  • Tratament alternativ pentru pacienții care nu răspund la medicamentele antihipertensive
  • O opțiune pentru pacienții care nu tolerează medicamentele antihipertensive

Aprobarea cercetărilor și perspectivele producătorului

Aprobarea sistemului Paradise de către Comitetul pentru Dispozitivele Sistemului Circulator al FDA reprezintă o veste promițătoare pentru producătorul ReCor, care speră să obțină aprobările reglementare necesare. Cu toate acestea, este important de menționat că sistemul Paradise nu este o soluție miraculoasă pentru hipertensiunea arterială, dar oferă o opțiune suplimentară pacienților care nu au obținut rezultate satisfăcătoare cu medicamentele antihipertensive sau nu le tolerează.

Opinia experților și potențialele beneficii

Unul dintre experții medicali, doctorul John Somberg de la Colegiul Medical Rush, susține că sistemul Paradise pentru denervarea renală este o opțiune validă și ar trebui aprobat de autoritățile reglementatoare. Cu toate că nu este soluția perfectă, sistemul Paradise poate aduce beneficii semnificative pacienților cu hipertensiune arterială necontrolată, reducând riscul de boli de inimă și evenimente cardiovasculare grave.

Concluzii

Sistemul Paradise pentru denervarea renală reprezintă o nouă opțiune de tratament pentru pacienții cu hipertensiune arterială necontrolată. Cu sprijinul Comitetului pentru Dispozitivele Sistemului Circulator al FDA, este posibil ca acest dispozitiv să devină o soluție viabilă pentru cei care suferă de hipertensiune arterială și nu găsesc rezultatele dorite cu medicamentele antihipertensive tradiționale. Cu toate acestea, este important ca pacienții și medicii să aibă așteptări realiste și să discute împreună despre beneficiile și riscurile acestui tratament alternativ.

Sursa: https://example.com

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite