AcasăTerapiiPsihologieParis, capitala europeană cu cea mai mare mortalitate în timpul valurilor de...

Paris, capitala europeană cu cea mai mare mortalitate în timpul valurilor de căldură (hartă interactivă)

Paris, capitala europeană cu cea mai mare mortalitate în timpul valurilor de căldură (hartă interactivă)

Paris, o oraș neadaptat la valurile de căldură

Parisul se adaptează greu la temperaturile ridicate, conform publicației Le Monde.

Conform unui studiu britanic publicat în martie 2023 în revista științifică The Lancet Planetary Health, care a analizat mortalitatea în funcție de temperatură în 854 de orașe europene, capitala Franței înregistrează cel mai mare risc de deces în perioadele de căldură extrema.

În general, temperatura în Paris este în medie cu 2 până la 3 °C mai mare decât în zonele rurale învecinate, conform Agence parisienne du climat. Însă în perioadele de caniculă, diferența devine mai mare: în timpul nopții, diferența de temperatură poate ajunge la 10 °C, cum s-a întâmplat în timpul marei canicule din 2003 sau mai recent, în iunie 2020, relatează Le Monde.

Ziarul…

Paris, oraș neadaptat la valurile de căldură

Valurile de căldură devin tot mai frecvente și mai intense, iar Parisul se confruntă cu dificultăți în a face față acestor condiții extreme. Într-un studiu recent publicat în revista științifică The Lancet Planetary Health, Parisul a fost identificat drept unul dintre cele mai vulnerabile orașe europene la căldura extremă. Cu riscuri crescute de mortalitate în timpul perioadelor de caniculă, este evident că este nevoie de măsuri urgente pentru a îmbunătăți adaptabilitatea orașului la temperaturi ridicate.

De ce Parisul se confruntă cu probleme în perioadele de caniculă?

Există mai multe motive care contribuie la dificultățile cu care se confruntă Parisul în timpul valurilor de căldură. Unul dintre factori este efectul insulei de căldură urbană. Agenția pariziană pentru climă raportează că, în mod normal, temperatura în Paris este cu 2 până la 3 °C mai mare decât în zonele rurale din apropiere. Această diferență se accentuează în perioadele de căldură extremă, când temperaturile pot fi cu până la 10 °C mai mari în oraș decât în zonele rurale în timpul nopții.

Astfel, Parisul înregistrează temperaturi extrem de ridicate în timpul valurilor de căldură, ceea ce pune în pericol sănătatea populației, în special a persoanelor în vârstă și a celor cu probleme de sănătate existente. Riscul de deces crește semnificativ în aceste condiții, iar este nevoie de acțiuni decisive pentru a proteja cetățenii și a ameliora nevoile de adaptare în Paris.

Măsuri de adaptare necesare în Paris

Pentru a face față valurilor de căldură și pentru a proteja sănătatea cetățenilor, Parisul trebuie să ia măsuri adecvate de adaptare. Aceste măsuri pot include:

  • Creșterea numărului de spații verzi în oraș, care nu doar că reduc efectul insulei de căldură urbană, dar și oferă oamenilor un loc de refugiu în timpul căldurii extreme;
  • Amenajarea de parcuri și grădini publice cu umbrele, foane și fântâni pentru a asigura răcoarea și hidratarea populației în timpul zilelor toride;
  • Îmbunătățirea sistemului de transport public, în special a metroului, pentru a asigura călătoriile confortabile și sigure în timpul perioadelor de căldură;
  • Educarea publicului cu privire la riscurile asociate cu căldura extremă și promovarea comportamentelor de protecție, cum ar fi evitarea expunerii prelungite la soare, hârțuirea adecvată și hidratarea regulată;
  • Revizuirea planurilor de urgență și implementarea unor protocoale eficiente pentru a gestiona eficient perioadele de caniculă și pentru a interveni rapid în caz de nevoie.

Aceste măsuri vor aduce beneficii semnificative pentru sănătatea și bunăstarea populației din Paris, reducând riscul de deces și protejând cetățenii în fața căldurii extreme. Este nevoie de o abordare cuprinzătoare și cooperare între autoritățile locale, cercetători și comunitatea în general pentru a asigura că Parisul devine un oraș mai adaptat la valurile de căldură.

Concluzii

Parisul se confruntă cu dificultăți în perioadele de căldură extremă, având unul dintre cele mai mari riscuri de mortalitate din cauza temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, prin luarea unor măsuri de adaptare adecvate și prin implicarea tuturor părților interesate, inclusiv a cetățenilor, orașul poate deveni mai rezistent și mai sigur în fața căldurii extreme. Este nevoie de o abordare holistică și colaborare pentru ca Parisul să devină un exemplu de adaptare la schimbările climatice și pentru a proteja bunăstarea populației în fața valurilor de căldură tot mai frecvente și mai intense.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite