AcasăȘtiri generaleFumatul în Europa: Un joc de reguli, interdicții și România la răscruce

Fumatul în Europa: Un joc de reguli, interdicții și România la răscruce

Fumatul în Europa: Un joc de reguli, interdicții și România la răscruceLegislația antifumat în țările europene

În Europa, legislația antifumat variază în funcție de țară. Potrivit Smoke Free Partnership (SFP), o coaliție a ONG-urilor care militează pentru transformarea controlului asupra fumatului într-o prioritate politică a Uniunii Europene, în 2022, 13 țări europene nu aveau încă în vigoare nicio interdicție în ceea ce privește fumatul.

Interdicții privind fumatul în mașină

În cadrul Uniunii Europene, doar trei țări impun deja interdicții privind fumatul în mașină. Această măsură are ca scop principal combaterea fumatului pasiv la care sunt expuși pasagerii aflați într-un spațiu îngust, în special copiii minori și femeile însărcinate.

Ministerul Sănătății al Marii Britanii transmite un mesaj clar: „Fumatul pasiv este periculos, mai ales pentru copii. Asigură-te că ai o casă și o mașină în care nu se fumează”.

Anumite țări europene au deja interzis fumatul în mașină, în timp ce altele încă nu au adoptat această măsură. Este important să examinăm câteva exemple de reglementări din diverse state europene:

  • Marea Britanie: Interdicția de a fuma în mașină se aplică dacă există pasageri sub vârsta de 18 ani.
  • Germania: Fumatul este interzis în mașină dacă există pasageri sub 18 ani.
  • Spania: Fumatul în mașină este interzis dacă există pasageri sub 18 ani sau dacă șoferul este însoțit de un minor sau o femeie însărcinată.

Este important să fie luate în considerare aceste reguli pentru a proteja sănătatea noastră și a celor din jur, mai ales a celor mai vulnerabili, precum copiii și femeile însărcinate.

Rolul Uniunii Europene în combaterea fumatului

Uniunea Europeană joacă un rol important în abordarea problemei fumatului în Europa. Smoke Free Partnership este o organizație care luptă pentru transformarea controlului asupra fumatului într-o prioritate politică a UE. Împreună cu alte organizații non-guvernamentale, SFP promovează politici de sănătate publică care încurajează țările membre să adopte măsuri stricte împotriva fumatului.

Pentru a-și atinge obiectivele, SFP colaborează cu factorii de decizie din UE pentru a implementa politici antifumat mai stricte, reducerea expunerii la fumul de tutun și încurajarea renunțării la fumat în rândul populației. Aceste eforturi comune au ca scop îmbunătățirea sănătății publice în Europa și protejarea cetățenilor de efectele nocive ale fumatului și fumatului pasiv.

Concluzie

Legislația antifumat diferă în întreaga Europă, iar numărul țărilor fără interdicții antifumat în 2022 indică nevoia de abordare a problemei la nivel european. Fumatul în mașină reprezintă un aspect important, deoarece afectează în primul rând persoanele vulnerabile, cum ar fi copiii și femeile însărcinate.

În țările în care nu există încă interdicții privind acest aspect, este necesară o dezbatere și o acțiune mai amplă pentru a proteja sănătatea celor expuși fumului de tutun. Abordarea la nivel european, prin intermediul organizațiilor și al factorilor de decizie, este crucială pentru adoptarea unor politici antifumat mai stricte și, în cele din urmă, pentru diminuarea impactului fumatului asupra populației europene.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite