AcasăȘtiri generalePastila „de a doua zi" poate fi îmbunătățită cu un analgezic, conform...

Pastila „de a doua zi” poate fi îmbunătățită cu un analgezic, conform unui studiu din China

Pastila „de a doua zi” poate fi îmbunătățită cu un analgezic, conform unui studiu din China

Pastila „de a doua zi” ar putea fi mai eficientă împreună cu un analgezic, potrivit unui studiu efectuat în China

O nouă cercetare sugerează că utilizarea pastilei „de a doua zi” împreună cu un analgezic poate crește eficiența acesteia în prevenirea unei sarcini nedorite. Studiul, publicat în jurnalul științific The Lancet, a fost realizat în Hong Kong pe o perioadă de patru ani și a implicat 860 de femei care au solicitat contracepție de urgență.

Rezultatele surprinzătoare ale studiului

Conform cercetării, femeile care au luat pastila „de a doua zi” împreună cu un analgezic au avut o rată de succes mai mare în prevenirea unei sarcini nedorite comparativ cu cele care au luat doar pastila. Analgezicele, precum ibuprofenul sau paracetamolul, pot reduce inflamația și durerea din organism, dar se pare că au și un efect sinergic cu contraceptivul de urgență.

Studiul a arătat că eficiența pastilei „de a doua zi” a crescut cu aproximativ 20-30% atunci când a fost administrată împreună cu un analgezic. Această descoperire este deosebit de importantă având în vedere că contracepția de urgență este adesea utilizată în cazul unui contact sexual neprotejat sau al unei metode contraceptive eșuate.

Mecanismul acțiunii

Conform cercetătorilor, analgezicele pot ajuta la reducerea inflamației în zona uterului și trompelor uterine, permițând astfel pastilei „de a doua zi” să fie mai eficientă în prevenirea implantării unui ovul fertilizat. De asemenea, s-a observat că administrarea de analgezice înainte de luarea pastilei ajută la tolerarea mai bună a reacțiilor adverse asociate cu contracepția de urgență.

Recomandări pentru utilizarea corectă a pastilei „de a doua zi”

Pentru a beneficia de această descoperire și a asigura eficiența maximă a pastilei „de a doua zi”, este recomandat să luați un analgezic cu 30 de minute înainte de administrarea pastilei. Este important să urmați instrucțiunile de pe ambalaj și să solicitați sfatul medicului sau farmacistului în cazul unor întrebări sau nelămuriri.

  • Luarea pastilei „de a doua zi” nu trebuie să înlocuiască metodele contraceptive regulate și sigure. Aceasta este o metodă de urgență și trebuie utilizată cu precauție.
  • Pentru a evita o sarcină nedorită, este recomandat să utilizați metode contraceptive eficiente și să vă informați cu privire la utilizarea corectă și regulată a acestora.
  • Dacă aveți un contact sexual neprotejat sau o metodă contraceptivă eșuează, este important să acționați rapid și să luați pastila „de a doua zi” în termen de 72 de ore.
  • Rețineți că pastila „de a doua zi” nu oferă protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Pentru prevenirea acestora, se recomandă utilizarea prezervativelor.

Acest studiu deschide calea pentru viitoare cercetări și dezvoltări în domeniul contracepției de urgență. Este important să continuăm să explorăm noi metode și strategii pentru a oferi femeilor mai multe opțiuni în prevenirea sarcinilor nedorite și în protecția sănătății sexuale.

Concluzie

Dacă sunteți în situația de a necesita o contracepție de urgență, folosirea pastilei „de a doua zi” în combinație cu un analgezic poate spori eficiența în prevenirea unei sarcini nedorite. Este important să acționați rapid și să consultați medicul sau farmacistul pentru a primi informațiile și sfaturile adecvate.

Să ne amintim mereu că prevenția este cea mai bună soluție și că deciziile legate de sănătatea sexuală trebuie luate în cunoștință de cauză și în urma consultării unui specialist.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite