AcasăSănătateConsumul recreativ de droguri mai des întâlnit în îngrijirea cardiologică intensivă decât...

Consumul recreativ de droguri mai des întâlnit în îngrijirea cardiologică intensivă decât mulți își recunosc

Consumul recreativ de droguri mai des întâlnit în îngrijirea cardiologică intensivă decât mulți își recunosc

Studiul ADDICT-ICCU arată că mulți utilizatori de droguri recreaționale ajung în unitățile de terapie intensivă cardiacă fără a divulga consumul lor

Conform studiului ADDICT-ICCU efectuat în Franța, mulți utilizatori de droguri recreaționale care suferă de evenimente cardiovasculare acute ajung în unitățile de terapie intensivă cardiacă fără a declara consumul de droguri.

Incidța rezultatelor pozitive la testele de droguri

Peste 11% dintre cei 1.499 de pacienți consecutivi internați pentru evenimente cardiovasculare acute au înregistrat rezultate pozitive la testele de droguri. Testele preliminare efectuate pe urină au relevat consum de cannabis în 9.1% din cazuri, opioide în 2.1%, cocaină în 1.7%, amfetamine în 0.7% și MDMA în 0.6%.

Riscul crescut al utilizatorilor de droguri

Utilizatorii care au înregistrat rezultate pozitive la testele de droguri au prezentat, ulterior, un risc mai mare de evenimente adverse majore în spital (13% față de 3% în cazul non-utilizatorilor, cu un OR ajustat de 8.84 și un interval de încredere de 95% între 4.68 și 16.7). Printre aceste evenimente adverse majore se regăsește și șocul hemodinamic.

Importanța divulgării consumului de droguri

Acest studiu subliniază importanța utilizatorilor de droguri de a divulga consumul lor de droguri în cazul unor evenimente cardiovasculare acute. Informațiile referitoare la consumul de droguri pot oferi medicilor informații cruciale pentru alegerea celei mai bune strategii de tratament și pentru minimizarea riscurilor asociate.

Soluții și implicare

Pentru a preveni situațiile în care utilizatorii de droguri ajung în unitățile de terapie intensivă cardiacă fără a divulga consumul de droguri, este necesară o mai bună conștientizare și informare. Educația publicului privind riscurile asociate consumului de droguri trebuie să fie o prioritate, iar medicii ar trebui să creeze un mediu deschis și prietenos pentru ca pacienții să poată discuta despre consumul lor de droguri fără teamă de stigmatizare sau consecințe negative.

Concluzie

Studiul ADDICT-ICCU evidențiază necesitatea ca utilizatorii de droguri să divulge consumul lor în cazul unor evenimente cardiovasculare acute. Acest lucru poate contribui la o abordare mai eficientă a tratamentului și la prevenirea evenimentelor adverse grave. Educația și medicii empatici joacă un rol cheie în încurajarea pacienților să-și împărtășească deschis informațiile privind consumul de droguri, asigurând astfel asistență medicală adecvată și reducerea riscurilor asociate.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite