AcasăȘtiri generaleScade în România stocul de medicamente pentru ADHD pe măsură ce începe...

Scade în România stocul de medicamente pentru ADHD pe măsură ce începe noul an școlar

Scade în România stocul de medicamente pentru ADHD pe măsură ce începe noul an școlar

Minunatul medicament care calmează mintea în cursă: Adderall și criza de aprovizionare

In primavara acestui an, Riana Shaw Robinson a aflat ca fiul ei in varsta de 11 ani, Madison, s-a năpustit din clasa pentru a alerga după o veveriță prin curtea școlii sale din Berkeley, Calif.

Aceasta nu este o comportare tipică pentru al șaselea tehicol al ei. Dar în acea zi, Madison nu luase medicamentul său Adderall – medicament care, in cuvintele lui, îl ajută să își încetinească gândurile, să le ducă „de la 100 mile pe oră – precum o mașină – la 70 mile pe oră.”

Doamna Robinson a declarat că Adderall funcționa mai bine pentru fiul ei decât celelalte medicamente pe care le folosiseră pentru tratarea tulburării de deficit de atenție și hiperactivitate. Cu Adderall, el era mai calm și putea să se concentreze mai bine.

„El a avut într-adevăr o gustare a ceea ce poate însemna ușurarea,” a declarat doamna Robinson.

Dar de aproape un an, medicamentul- Madison ia versiunea generică – a fost greu de găsit. A trebuit să sară peste doze….

Problema cu aprovizionarea cu Adderall

Criza globală a aprovizionării cu Adderall a afectat în mod semnificativ pe cei care depind de acest medicament pentru tratarea tulburării de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD). Această problemă a creat o situație dificilă atât pentru pacienți, cât și pentru familiile acestora, iar situația se înrăutățește în fiecare zi.

Adderall este un medicament comun prescris pentru ADHD, dar s-a confruntat cu o serie de dificultăți de aprovizionare la nivel global în ultimul an. Mulți pacienți și părinți se confruntă acum cu greutăți enorme în a găsi acest medicament vital.

Consecințele crizei de aprovizionare

Într-o situație normală, medicamentul Adderall ajută persoanele cu ADHD să se concentreze și să se simtă mai calmi și mai în control. Cu toate acestea, absența medicamentului poate avea efecte negative semnificative asupra persoanelor care depind de el.

Un exemplu este povestea lui Madison, care a simțit nevoia să alerge după o veveriță, având dificultăți să își controleze gândurile și neliniștea din minte atunci când nu ia Adderall. Aceasta este o experiență comună pentru mulți pacienți, și mulți dintre ei se simt nevoiți să facă față simptomelor lor necontrolate în timpul absenței medicamentului.

Măsurile luate pentru a rezolva criza

Guverne, organizații și producători de medicamente depun eforturi considerabile pentru a rezolva criza de aprovizionare cu Adderall. Din păcate, rezolvarea problemei nu este ușoară și implică multiple aspecte, inclusiv producția și distribuția globală a medicamentului.

Este esențial ca pacienții să aibă acces la tratamentul de care au nevoie și să nu fie nevoiți să suporte consecințele neplăcute ale lipsei de medicamente. În același timp, este important ca comunitatea medicală și pacienții să fie conștienți de alternativele sau ajustările posibile care pot fi făcute în timpul perioadelor de criză de aprovizionare.

Concluzie

Criză de aprovizionare cu medicamentul Adderall pune în dificultate pacienții care depind de acesta pentru tratarea ADHD-ului. Este important ca guvernele și producătorii de medicamente să ia măsuri pentru a rezolva această problemă și pentru a asigura accesul constant al pacienților la tratamentul de care au nevoie.

Între timp, pacienții afectați ar trebui să ia legătura cu medicii lor pentru a explora alternative și ajustări temporare ale tratamentului pentru a face față crizei de aprovizionare. Este crucial să nu se întrerupă complet medicamentul fără consultarea unui specialist și să se caute soluții temporare pentru a gestiona simptomele ADHD.

Criza de aprovizionare cu Adderall este o problemă reală și este vital să se adreseze într-un mod eficient și prompt pentru a sprijini pacienții care depind de acest medicament pentru a trăi o viață normală și sănătoasă.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite