AcasăSănătateInhibitorul COX-2 adăugat la Levonorgestrel a îmbunătățit eficacitatea contracepției de urgență

Inhibitorul COX-2 adăugat la Levonorgestrel a îmbunătățit eficacitatea contracepției de urgență

Inhibitorul COX-2 adăugat la Levonorgestrel a îmbunătățit eficacitatea contracepției de urgență

Combinația de piroxicam și levonorgestrel crește eficiența contracepției de urgență, conform unui studiu clinic controlat randomizat

Un studiu clinic randomizat a demonstrat că utilizarea inhibitorului oral de ciclo-oxigenază (COX)-2, piroxicam, în combinație cu levonorgestrel, îmbunătățește eficacitatea contracepției de urgență în comparație cu utilizarea exclusivă a levonorgestrelului și nu implică evenimente adverse suplimentare.

Dr. Raymond Hang Wun Li, de la Univeristatea din Hong Kong, și colegii săi, au raportat că administrarea unei doze de 40 mg de piroxicam în combinație cu levonorgestrel 1,5 mg a prevenit 94,7% dintre sarcinile așteptate în comparație cu 63,4% la grupul care a primit levonorgestrel plus placebo (P<0,0001).

S-a observat că doar o singură femeie din grupul care a primit piroxicam a rămas însărcinată după administrarea contracepției de urgență, în comparație cu șapte femei din grupul care a primit placebo (raport de șanse 0,20, IC 95% 0,02-0,91, P=0,036), au notat cercetătorii în publicația The Lancet.

„Cunoștințele noastre ne sugerează că acesta este primul studiu clinic randomizat care evaluează…

Beneficiile utilizării piroxicamului și levonorgestrelului în contracepția de urgență

  • Îmbunătățirea eficacității: Combinația de piroxicam și levonorgestrel a demonstrat o eficacitate semnificativ mai mare în prevenirea sarcinilor nedorite în comparație cu utilizarea doar a levonorgestrelului.
  • Reducerea numărului de sarcini: Studiul a arătat că utilizarea piroxicamului împreună cu levonorgestrelul a dus la un număr semnificativ mai mic de femei însărcinate după contracepția de urgență, comparativ cu grupul care a primit placebo.
  • Siguranță și tolerabilitate: Combinația de piroxicam și levonorgestrel nu a determinat apariția de evenimente adverse suplimentare și s-a dovedit a fi bine tolerată de către participantele la studiu.

Acest studiu este un pas important în evoluția contracepției de urgență, oferind o nouă opțiune pentru prevenirea sarcinilor nedorite. Combinarea piroxicamului cu levonorgestrelul poate reprezenta o soluție eficientă și sigură pentru femeile care se confruntă cu o situație de urgență în care doresc să evite o sarcină neplanificată.

Este important ca femeile să discute cu medicul lor despre opțiunile de contracepție și să primească informații adecvate despre beneficiile și riscurile utilizării piroxicamului și levonorgestrelului în cazuri de contracepție de urgență.

În concluzie, studiul clinic randomizat demonstrează că combinația de piroxicam și levonorgestrel poate crește eficiența contracepției de urgență și poate reduce numărul de sarcini nedorite. Această opțiune de tratament poate fi considerată în situații de urgență și trebuie discutată cu medicul pentru a lua cea mai potrivită decizie în funcție de nevoile și particularitățile fiecărei femei.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite