AcasăȘtiri generaleAlegeți cu înțelepciune vaccinarea!

Alegeți cu înțelepciune vaccinarea!

Alegeți cu înțelepciune vaccinarea!

Susținem alegerea informată a pacienților cronici pentru vaccinare!


august 16

16:14
2023


de Beatrice Popa
Timp citire articol: 2 minut(e)

În 2018, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice aducea pentru prima dată în discuție noțiunea de vaccinare pe durata întregii vieți pentru adulți în general și pentru pacienți cronici, fiind un grup aflat la risc.

De ce pentru ei? Pentru că sunt cei mai vulnerabili la infecții și au nevoie de protecție.

Am explicat atunci că vaccinarea antigripală pentru…

Susținerea alegerii informate a pacienților cronici pentru vaccinare

O soluție pentru protecția și îngrijirea pacienților cronici

În 2018, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice a introdus o idee inovatoare în domeniul vaccinării: necesitatea vaccinării pe durata întregii vieți, în special pentru pacienții cronici care reprezintă un grup cu risc crescut. Această inițiativă își propune să asigure protecția și să reducă riscul de infecții în rândul acestor pacienți vulnerabili.

Pacienții cronici și vulnerabilitățile lor

Pentru a înțelege de ce este atât de importantă vaccinarea pacienților cronici, trebuie să înțelegem vulnerabilitățile lor și nevoia lor crescută de protecție. Fiind supuși unei afecțiuni cronice, acești pacienți sunt mai susceptibili la infecții și complicații de sănătate asociate. Sistemul lor imunitar slăbit nu poate lupta eficient împotriva agenților patogeni, iar acest lucru îi expune unui risc mai mare de a dezvolta boli grave.

De ce vaccinarea este esențială pentru pacienții cronici

Vaccinarea reprezintă o soluție eficientă și sigură pentru protejarea pacienților cronici împotriva bolilor infecțioase. Prin administrarea vaccinurilor corespunzătoare, pacienții cronici pot dezvolta o imunitate activă împotriva agenților infecțioși, prevenind astfel complicațiile și reducând riscul de îmbolnăvire.

Vaccinarea antigripală – un exemplu de succesiune continuă a vaccinării

Pentru a ilustra necesitatea vaccinării pe durata întregii vieți, luăm ca exemplu vaccinarea antigripală. Gripa reprezintă o afecțiune gravă pentru pacienții cronici, deoarece poate afecta în mod negativ sănătatea lor deja fragilă și poate duce la complicații serioase. Prin vaccinarea antigripală anuală, pacienții cronici își pot îmbunătăți sistemul imunitar și pot evita riscul de a dezvolta gripa și complicațiile asociate acestui virus.

Concluzie

Vaccinarea pacienților cronici este o măsură vitală pentru protecția și îngrijirea lor adecvată. Prin susținerea alegerii informate și promovarea vaccinării pe durata întregii vieți, putem reduce riscul de infecții și complicații grave în rândul acestui grup vulnerabil. Este important să înțelegem că vaccinarea aduce beneficii pe termen lung și contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților cronici. Haideți să sprijinim această inițiativă și să aducem un plus de protecție și siguranță în viața acestor pacienți.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite