AcasăȘtiri generalePremieră uimitoare în Marea Britanie: IA devine artistă în radioterapie, stergând cuvântul...

Premieră uimitoare în Marea Britanie: IA devine artistă în radioterapie, stergând cuvântul „imposibil”!

Premieră uimitoare în Marea Britanie: IA devine artistă în radioterapie, stergând cuvântul „imposibil”!

Tratament cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru pacienţii de radioterapie din Marea Britanie

Datorită avansului tehnologic, pacienții care au nevoie de radioterapie în Marea Britanie ar putea beneficia în curând de un tratament îmbunătățit, realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI). Această nouă tehnologie a primit recent recomandarea de a fi utilizată pentru prima dată în Anglia, în cadrul sistemului naţional de sănătate (NHS), cu scopul de a veni în ajutorul medicilor în tratamentul cancerului.

O nouă abordare în radioterapie

Institutul Naţional pentru Sănătate şi Excelenţă în Îngrijire (NICE), o entitate recunoscută în domeniul sănătății din Anglia, a adoptat un aviz pozitiv recomandând utilizarea a nouă tehnologii de inteligență artificială pentru efectuarea radioterapiei cu fascicule externe. Aceste tehnologii se aplică în cazul cancerului pulmonar, de prostată și colorectal, și pot aduce îmbunătățiri semnificative în tratament.

O analiză îmbunătățită a imaginilor medicale

Inovația adusă de inteligența artificială constă în faptul că radiologii terapeutici nu vor mai fi nevoiți să analizeze și să contureze manual organele sănătoase pe imaginile digitale ale unei scanări CT sau RMN. În schimb, tehnologia AI va putea identifica automat aceste informații, oferind un contur precis și eliminând astfel posibilitatea de eroare umană. Acest lucru va permite medicilor să se concentreze mai mult asupra planificării și aplicării tratamentului, asigurând un proces mai rapid și mai eficient.

Orientează mai bine radioterapia

Beneficiile acestei tehnologii de inteligență artificială întind și mai departe. Cu ajutorul algoritmilor avansați de învățare automată, AI poate urmări și înțelege evoluția leziunilor canceroase, ajustând astfel tratamentul în timp real. Acest lucru permite o adaptare mai precisă a dozei de radiații, minimizând efectele secundare și creând un tratament personalizat pentru fiecare pacient în parte. Spre exemplu, în cazul unui cancer pulmonar, unde organele critice precum cordul și plămânii sunt în apropierea zonei tratate, AI poate calcula cu exactitate cantitatea de radiații care poate fi administrată, evitând astfel leziunile colaterale.

Un pas înainte pentru sănătatea pacienților

Implementarea inteligenței artificiale în tratamentul radioterapiei reprezintă un pas semnificativ înainte pentru sănătatea pacienților din Marea Britanie. Această tehnologie nu numai că îmbunătățește calitatea diagnosticului și a planificării, dar oferă și un tratament mai eficient și mai precis pentru pacienții cu afecțiuni cancerigene. Prin reducerea erorilor umane și adaptarea în timp real a dozei de radiații, acest sistem bazat pe AI poate contribui la creșterea ratei de supraviețuire și la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Concluzie

Utilizarea inteligenței artificiale în radioterapie reprezintă o însemnată inovație în domeniul tratamentului cancerului. Această tehnologie aduce îmbunătățiri semnificative, de la analiza mai precisă a imaginilor medicale până la adaptarea personalizată a dozei de radiații. Implementarea acestor tehnologii în sistemul de sănătate din Marea Britanie subliniază importanța dezvoltării continue și utilizării inovațiilor tehnologice pentru a asigura cele mai bune opțiuni și rezultate pentru pacienți. Cu atât de multe beneficii potențiale, utilizarea inteligenței artificiale în radioterapie este cu siguranță un progres major în combaterea și tratamentul cancerului.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite