AcasăȘtiri pe orașeȘtiri TimișoaraSpitCOM, Spitalul Viitorului: Detectie Cancer Pulmonar Prin Tehnologie Moleculara

SpitCOM, Spitalul Viitorului: Detectie Cancer Pulmonar Prin Tehnologie Moleculara

SpitCOM, Spitalul Viitorului: Detectie Cancer Pulmonar Prin Tehnologie Moleculara

Teste moleculare pentru pacienții cu cancer pulmonar la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Spitalul Victor Babeș din Timișoara a anunțat că va adăuga teste moleculare în seria de teste efectuate pentru pacienții cu cancer pulmonar în noul compartiment de specialitate.

Un nou expert în echipa Spitalului Victor Babeș

Echipa Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara s-a bucurat de adăugarea în echipă a profesorului universitar dr. Cătălin Marian, unul dintre cei mai reputați specialiști în biochimie din țară. Dr. Marian este și prodecan al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și profesor la Departamentul de Biochimie din cadrul acesteia. El a studiat și a lucrat timp de 8 ani în centre specializate în boli oncologice din universități americane și colaborează cu Institutul Oncologic Cluj-Napoca în domeniul cercetării cancerului.

Importanța testelor moleculare în diagnosticul cancerului pulmonar

Adăugarea testelor moleculare în seria de teste disponibile la Spitalul Victor Babeș din Timișoara reprezintă un pas important în diagnosticul și monitorizarea pacienților cu cancer pulmonar. Aceste teste avansate permit identificarea modificărilor genetice specifice care pot contribui la dezvoltarea și progresia cancerului pulmonar.

Este cunoscut faptul că cancerul pulmonar reprezintă una dintre cele mai frecvente și periculoase forme de cancer. Diagnosticul și tratamentul timpuriu joacă un rol crucial în supraviețuirea pacienților. Testele moleculare oferă o mai mare precizie în identificarea mutațiilor genetice asociate cu această boală și pot ajuta la personalizarea tratamentelor în funcție de caracteristicile specifice ale fiecărui pacient.

Beneficiile adăugării testelor moleculare la Spitalul Victor Babeș

Adăugarea testelor moleculare la portofoliul de teste al Spitalului Victor Babeș aduce numeroase beneficii pacienților și specialiștilor:

  • Diagnostic mai precis: Testele moleculare permit detectarea și identificarea mutațiilor genetice specifice asociate cu cancerul pulmonar, ceea ce duce la un diagnostic mai precis și la personalizarea tratamentului pentru fiecare pacient.
  • Selectarea tratamentului potrivit: Testele moleculare ajută la determinarea sensibilității tumorii la diferite tipuri de tratament, permitând specialiștilor să aleagă strategia adecvată de tratament pentru fiecare pacient în parte. Astfel, se optimizează șansele de vindecare și se reduc efectele secundare.
  • Monitorizarea răspunsului la tratament: Testele moleculare pot fi utilizate și pe parcursul tratamentului pentru a monitoriza eficacitatea acestuia și pentru a detecta eventualele rezistențe sau modificări ale mutațiilor genetice. Aceasta permite ajustarea terapiei în funcție de răspunsul individual al pacientului, asigurând o abordare personalizată și eficientă.

Concluzie

Adăugarea testelor moleculare pentru pacienții cu cancer pulmonar la Spitalul Victor Babeș din Timișoara reprezintă un pas înainte în diagnosticul și tratamentul acestei boli severe. Aceste teste avansate permit identificarea mutațiilor genetice specifice, facilitând astfel personalizarea tratamentului și sporind șansele de supraviețuire ale pacienților. Sprijinul adus de profesorul universitar dr. Cătălin Marian, un expert în biochimie și cercetarea cancerului, consolidează eforturile spitalului de a oferi cele mai bune servicii și tratamente pacienților cu cancer pulmonar.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite