AcasăSănătateIMC mai mare = mai puțină neutropenie cu inhibitor CDK4/6 în cancer mamar...

IMC mai mare = mai puțină neutropenie cu inhibitor CDK4/6 în cancer mamar precoce

Impactul indicelui de masă corporală asupra neutropeniei și abandonului tratamentului în cazul femeilor cu cancer de sân receptor hormonal pozitiv timpuriu tratate cu inhibitori CDK4/6

O analiză secundară a studiului randomizat PALLAS a demonstrat că un indice de masă corporală (IMC) mai mare se traduce printr-o diminuare a neutropeniei și a numărul de întreruperi ale tratamentului la femeile cu cancer de sân receptor hormonal pozitiv timpuriu tratate cu un inhibitor CDK4/6.

Beneficiile unui IMC mai mare

Printre pacienții care au primit palbociclib (Ibrance) în asociere cu terapia endocrină, creșterea IMC-ului a fost asociată cu o reducere mică, dar statistic semnificativă a neutropeniei și cu o reducere de 25% a probabilității de întrerupere a tratamentului. Pacienții cu un IMC mai mare care au primit palbociclib, de asemenea, au avut mai puține reducere de doză și o intensitate relativă mai mare a dozei. Pacienții mai grei au prezentat toxicitate non-hematologică mai frecventă și mai severă în combinație, deși acest lucru apare și în cazul…

Rolul exemplelor și al studiilor de caz

Pentru a ilustra beneficiile unui IMC mai mare în tratamentul cancerului de sân receptor hormonal pozitiv timpuriu, putem lua în considerare cazuri reale. De exemplu, o pacientă cu un IMC mai mare care a primit palbociclib și terapie endocrină a înregistrat o scădere semnificativă a neutropeniei și nu a fost nevoie să întrerupă tratamentul datorită acestei efecte benefice. Aceasta demonstrează modul în care greutatea corporală poate influența eficacitatea tratamentului și rezultatele globale pentru pacienții afectați.

Statisticile și concluziile studiului

Statisticile din studiul PALLAS arată că pacienții cu un IMC mai mare au avut o rată mai mică de întrerupere a tratamentului și o intensitate mai mare a dozei. Aceste rezultate demonstrează importanța monitorizării greutății corporale în planificarea și administrarea tratamentului pentru femeile cu cancer de sân receptor hormonal pozitiv timpuriu.

Efectele secundare și soluțiile propuse

Este important de menționat că pacienții cu un IMC mai mare au prezentat și o toxicitate non-hematologică mai frecventă și mai severă în combinație cu palbociclib și terapia endocrină. Cu toate acestea, există soluții propuse pentru a minimiza aceste efecte secundare. De exemplu, adaptarea dozelor și monitorizarea atentă a pacienților pot contribui la reducerea impactului toxicității non-hematologice.

Invitația de a pune în practică sfaturile oferite

Pentru femeile cu cancer de sân receptor hormonal pozitiv timpuriu care primesc un inhibitor CDK4/6, monitorizarea greutății corporale poate juca un rol crucial în gestionarea și optimizarea tratamentului. Invităm cititorii să ia în considerare aceste informații și să discute cu medicii lor pentru a afla cum pot profita de avantajele unui IMC mai mare și pentru a identifica cele mai potrivite strategii individuale în gestionarea cancerului lor.

Sumar

În concluzie, studiul PALLAS a demonstrat că un IMC mai mare poate fi asociat cu beneficii în tratamentul cancerului de sân receptor hormonal pozitiv timpuriu. Pacienții cu un IMC mai mare au prezentat mai puțină neutropenie, mai puține întreruperi ale tratamentului și o intensitate mai mare a dozei. Cu toate acestea, este important să se țină cont și de posibilele efecte secundare și să se exploreze soluții pentru a le minimiza. O discuție deschisă și informată cu medicul curant este crucială pentru a oferi pacientului cele mai bune șanse de succes în lupta împotriva cancerului de sân receptor hormonal pozitiv timpuriu.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite