AcasăSănătateAr putea fi momentul să acordăm iarăși atenție COVID-ului

Ar putea fi momentul să acordăm iarăși atenție COVID-ului

Ar putea fi momentul să acordăm iarăși atenție COVID-ului
Article

Avertisment: Apariția unei noi variante de COVID-19 pune amenințări în calea revenirii la normalitate

Introducere

10 august 2023 – De mai bine de 3 ani în era COVID-19, majoritatea americanilor s-au resetat în stilurile lor de viață de dinaintea pandemiei. Cu toate acestea, apariția unei noi variante dominante și creșterea numărului de spitalizări pot duce la o nouă creștere estivală.

Expunerea noii variante Omicron (EG.5)

Din luna aprilie, o nouă variantă a COVID-19 a apărut în mod neașteptat. Conform recentelor date CDC, EG.5 – din familia Omicron – reprezintă acum 17% din toate cazurile din Statele Unite, în creștere de la 7,5% în prima săptămână a lunii iulie.

Un rezumat realizat de Centrul pentru Cercetarea și Politicile Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota afirmă că EG.5, poreclită „Eris” de către cercetători, este aproape identică cu tulpina sa-mamă, XBB.1.9.2, dar prezintă o mutație suplimentară a spike-ului.

Creșterea alarmantă a ratei de spitalizare

Împreună cu știrile legate de prevalența în creștere a EG.5, ratele de spitalizare legate de COVID au crescut cu 12,5% în ultima săptămână – cea mai semnificativă creștere de la…

Concluzie

Revenirea la normalitate în era post-pandemică nu se întâmplă fără obstacole. Apariția noii variante EG.5 și creșterea numărului de spitalizări ne avertizează că lupta împotriva COVID-19 nu a luat încă sfârșit. Este esențial ca toți cetățenii să fie informați și să ia măsuri de precauție suplimentare pentru a preveni răspândirea virusului. Respectarea regulilor de igienă personală, evitarea aglomerațiilor și vaccinarea rămân cele mai eficiente modalități de protejare a sănătății noastre și a comunității în ansamblu.


RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite