AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Târgu MureșMureş: Miracolul de 10 milioane – O călătorie captivantă în cercetarea revoluționară...

Mureş: Miracolul de 10 milioane – O călătorie captivantă în cercetarea revoluționară a AVC

Mureş: Miracolul de 10 milioane – O călătorie captivantă în cercetarea revoluționară a AVC

Mureș: Proiect de cercetare în tratamentul AVC finanțat cu 10 milioane euro

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș obține finanțare de 10 milioane euro în cadrul programului Horizon Europe pentru cercetarea tratamentului AVC

Publicat în 8 august 2023, ora 15:09, de Uifalean Cristian

Un nou proiect de cercetare începe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, sub coordonarea doctorului Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie. Această instituție medicală a obținut o finanțare în valoare de 10 milioane de euro prin intermediul programului Horizon Europe al Uniunii Europene. Bugetul generos va fi alocat pentru studiul și dezvoltarea unor metode personalizate în tratamentul accidentului vascular cerebral (AVC) legat de fibrilația atrială.

În prezent, AVC-ul reprezintă una dintre principalele cauze ale mortalității și dizabilității la nivel mondial. Este o afecțiune neurologicală gravă, care poate avea consecințe devastatoare asupra sănătății și calității vieții pacienților. Din fericire, cercetarea medicală continuă să avanseze în direcția identificării unor metode mai eficiente și personalizate în tratarea AVC-ului.

Impactul cercetării personalizate în tratamentul AVC-ului legat de fibrilația atrială

Fibrilația atrială este o afecțiune cardiacă în care ritmul cardiac devine neregulat și nesincronizat. Aceasta poate fi un factor de risc major pentru AVC, deoarece poate determina formarea cheagurilor de sânge care pot bloca arterele cerebrale și provoca un accident vascular cerebral.

Prin urmare, proiectul de cercetare condus de dr. Theodora Benedek se concentrează pe dezvoltarea unor metode personalizate de tratament pentru pacienții care suferă de AVC legat de fibrilația atrială. O abordare personalizată înseamnă adaptarea tratamentului la caracteristicile individuale ale pacientului, inclusiv factori genetici, stilul de viață și starea generală de sănătate.

Această abordare personalizată în tratamentul AVC-ului poate aduce multiple beneficii. Pe lângă reducerea riscului de AVC, se poate contribui la o recuperare mai rapidă și mai eficientă după un eveniment vascular cerebral. Tratamentul personalizat poate fi optimizat în funcție de nevoile și particularitățile pacientului, asigurându-se astfel rezultate terapeutice cu o eficacitate crescută.

Colaborarea în cadrul consorțiului de cercetare

Pentru a realiza acest proiect de cercetare important, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș colaborează cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ‘George Emil Palade’. Prin combinarea expertizei medicale și științifice, se își propune să avanseze în înțelegerea cauzelor și tratamentului AVC-ului legat de fibrilația atrială.

Parteneriatele din cadrul acestui proiect sunt esențiale pentru obținerea rezultatelor dorite. Prin colaborarea între clinicieni, cercetători și profesori universitari, se permite transferul de cunoștințe și expertiză în dezvoltarea unor soluții inovatoare și eficiente în domeniul medical.

Perspectivele viitoare ale cercetării în tratamentul AVC legat de fibrilația atrială

Obținerea finanțării în valoare de 10 milioane de euro reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea cercetării în tratamentul AVC-ului legat de fibrilația atrială. Această injecție financiară generoasă va permite echipelor medicale și de cercetare să inițieze și să continue studiile necesare pentru dezvoltarea unor terapii personalizate și inovatoare.

În final, este important de menționat că obținerea acestor fonduri și implicarea în cercetare arată angajamentul și contribuția semnificativă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în domeniul cercetării medicale. Îmbunătățirea tratamentelor și a vieții pacienților rămâne o prioritate, iar această finanțare oferă speranțe noi pentru persoanele afectate de AVC și fibrilația atrială.

Summary:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a obținut o finanțare de 10 milioane de euro pentru un proiect de cercetare privind tratamentul AVC legat de fibrilația atrială. Finanțarea oferită prin programul Horizon Europe al UE va permite dezvoltarea unor metode personalizate și inovatoare în tratarea acestei afecțiuni grave. Colaborarea cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ‘George Emil Palade’ va asigura transferul de cunoștințe și expertiză necesare în acest domeniu. Obținerea acestor fonduri arată angajamentul continuu al spitalului în îmbunătățirea tratamentelor și vieții pacienților afectați de AVC și fibrilație atrială.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite