AcasăSănătate8 Sfaturi pentru a face față unui diagnostic de SPMS: luptă și...

8 Sfaturi pentru a face față unui diagnostic de SPMS: luptă și învinge cu încredere și determinare!

8 Sfaturi pentru a face față unui diagnostic de SPMS: luptă și învinge cu încredere și determinare!

Șocul inițial, apoi un plan pentru a merge înainte

Recevere un diagnostic de scleroză multiplă progresivă (PPMS), care de multe ori duce la dizabilitate, poate fi traumatic.

Diagnosticul unei femei și experiența ei

Beth Broun, o localnică din New York City care acum trăiește în nordul statului, și-a primit diagnosticul acum 10 ani. Această femeie în vârstă de 58 de ani a observat pentru prima dată ceva necorespunzător în momentul în care piciorul ei stâng a început să se simtă slab și a început să împiedice cu el.

„Soțul meu și cu mine plimbam pe Upper West Side [din Manhattan] și piciorul meu stâng a căzut complet”, spune Broun.

Medicul ei de familie a trimis-o la un neurolog care nu era specialist în scleroză multiplă. El a sfătuit-o să facă fizioterapie, dar după șase luni, nimic nu s-a schimbat.

I-a luat două ani înainte ca ea să consulte un alt neurolog care a solicitat un scaner cerebral și a detectat semnele caracteristice ale sclerozei multiple.

Soluții promițătoare în diagnosticarea sclerozei multiple

Diagnosticul de scleroză multiplă inițial poate fi înfricoșător pentru cei afectați, dar există și evoluții promițătoare în acest domeniu.

Din fericire, cercetările au dus la îmbunătățiri semnificative în materie de diagnosticare a sclerozei multiple. Se folosesc tot mai des tehnici moderne de imaging și de analiză a fluidelor din organism pentru a obține un diagnostic mai rapid și mai precis.

Este important ca pacienții să obțină un diagnostic corect cât mai devreme, astfel încât să poată începe un plan de tratament adecvat în timp util. Aceste avansuri în diagnosticarea sclerozei multiple oferă speranță și sunt pasul înainte pentru a ajuta pacienții să facă față acestei boli grele.

Curajul și determinarea

Lupta cu scleroza multiplă poate fi grea și copleșitoare, dar povestea lui Beth Broun demonstrează curajul și determinarea persoanelor afectate. Aceasta a căutat în continuare să obțină un diagnostic corect și să găsească soluții pentru a trăi o viață cât mai bună cu această boală.

Îndrumări pentru a merge înainte

În timpul acestui parcurs, este important ca pacienții și familiile lor să primească sprijinul adecvat. Există organizații și grupuri de suport care pot oferi informații și consiliere pentru a-i ajuta pe cei afectați de scleroză multiplă să înțeleagă mai bine boala și să găsească soluții pentru a o gestiona.

Fizioterapia și terapia ocupțională pot fi de asemenea utile pentru a menține și îmbunătăți mobilitatea și calitatea vieții în general. De asemenea, medicamentele pot fi prescrise pentru a controla simptomele și a încetini progresia bolii.

Concluzii

Recevere un diagnostic de scleroză multiplă progresivă poate fi șocant și coplesitor. Dar există soluții și tratamente care pot ajuta pacienții să-și gestioneze boala și să-și îmbunătățească calitatea vieții.

Este important să căutați sprijinul adecvat și să începeți un plan de tratament corespunzător cât mai devreme posibil. Prin educarea despre boală și utilizarea resurselor disponibile, puteți să vă asigurați că faceți alegerile corecte pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate și bunăstarea generală.

Rețineți că fiecare caz de scleroză multiplă este unic și că ceea ce funcționează pentru un pacient poate să nu funcționeze pentru altul. Este important să discutați cu medicii și specialiștii dumneavoastră pentru a găsi cele mai bune opțiuni de tratament în funcție de nevoile și situația dumneavoastră.

Cu suport adecvat și un plan de tratament personalizat, puteți trece peste șocul diagnosticului și să vă concentrați asupra construirii unui viitor pozitiv și plin de speranță.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite