AcasăSănătateUnele lucrători în domeniul sănătății văd dublarea riscului pentru supradozajele letale de...

Unele lucrători în domeniul sănătății văd dublarea riscului pentru supradozajele letale de droguri.

Unele lucrători în domeniul sănătății văd dublarea riscului pentru supradozajele letale de droguri.

Angajații din domeniul sănătății prezintă un risc crescut de supradoză mortală

Un studiu longitudinal realizat în perioada 2008-2019 a constatat că anumite cadre medicale, inclusiv asistenții medicali (RNs), prezintă un risc crescut de supradoză mortală cauzată de droguri.

După ajustarea pentru diferiți factori, riscul de deces prin supradozaj a fost de peste două ori mai mare pentru asistenții medicali (HR 2,22, 95% CI 1,57-3,13) și lucrătorii din domeniul sănătății sociale sau comportamentale (HR 2,55, 95% CI 1,74-3,73) în comparație cu cei care nu lucrează în domeniul sănătății, a declarat Mark Olfson, MD, MPH, de la Columbia University Irving Medical Center din New York City, și colegii săi.

Risc crescut s-a observat și în rândul lucrătorilor din domeniul asistenței medicale (HR 1,60, 95% CI 1,19-2,16), în timp ce medicii, tehnicienii de sănătate și alți lucrători care tratează sau fac diagnosticare nu prezentau un risc mai mare, conform cercetărilor…

Impactul asupra angajaților din domeniul sănătății

Acest studiu arată că asistenții medicali și lucrătorii din domeniul sănătății sociale sau comportamentale sunt expuși la un risc în creștere de supradoză mortală cauzată de droguri. Acest lucru poate fi atribuit stresului ridicat asociat cu munca în sănătate și posibila expunere la medicamente prescrise.

Este important să înțelegem că acești angajați sunt supuși unei presiuni semnificative și se confruntă cu situații dificile în fiecare zi. Această presiune poate contribui la dezvoltarea unui mediu favorabil pentru abuzul de droguri.

Măsuri de prevenire

Pentru a reduce riscul de supradoză mortală și a oferi o protecție mai bună angajaților din domeniul sănătății, este necesară implementarea unor măsuri preventive. Acestea pot include:

  • Educație și formare: Fornizarea de informații și formare despre riscurile drogurilor și modalități de reducere a acestora.
  • Programe de asistență pentru sănătate mentală: Asigurarea accesului la programe de consiliere și sprijin pentru angajați care s-au confruntat cu stres semnificativ sau traume în timpul muncii.
  • Monitorizarea utilizării de medicamente: Crearea unor politici și proceduri solide pentru monitorizarea și gestionarea utilizării de medicamente în medii medicale.
  • Susținere și responsabilitate colegială: Promovarea unei culturi organizaționale în care angajații să se sprijine reciproc și să raporteze eventualele probleme legate de abuzul de droguri.

Concluzii

Acest studiu subliniază importanța luării în considerare a riscului de supradoză mortală în rândul angajaților din domeniul sănătății. Pentru a aborda această problemă, este nevoie de implicarea instituțiilor medicale și a factorilor decizionali pentru a implementa măsuri de prevenire și a oferi suport adecvat pentru angajați. În final, asigurarea sănătății și siguranței personalului medical este esențială pentru a oferi îngrijire de calitate pacienților.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite