AcasăCategorii BoliBoli de nutriție și metabolismGestational diabetes - Tot ce trebuie să știți despre această afecțiune în...

Gestational diabetes – Tot ce trebuie să știți despre această afecțiune în timpul sarcinii (Gestational Diabetes – Everything You Need to Know About This Condition During Pregnancy)

Gestational diabetes – Tot ce trebuie să știți despre această afecțiune în timpul sarcinii (Gestational Diabetes – Everything You Need to Know About This Condition During Pregnancy)

[ad_1]

Gestational Diabetes – Tot ce trebuie să știți despre această afecțiune în timpul sarcinii

Graviditatea este o perioadă emoționantă pentru orice femeie. Dar, pentru unele, sarcina poate aduce și anumite provocări de sănătate, cum ar fi diabetul gestațional. Acesta este un tip de diabet care se dezvoltă doar în timpul sarcinii și poate avea efecte semnificative asupra sănătății mamei și a bebelușului. În acest articol, vom explora cauzele, simptomele și cum poate fi gestionat diabetul gestațional, pentru ca fiecare femeie să aibă o sarcină sănătoasă și fericită.

Ce este diabetul gestațional?

Diabetul gestațional este o afecțiune în care nivelul de zahăr din sângele mamei crește în timpul sarcinii. Aceasta se datorează faptului că hormonii produși de placenta pot bloca acțiunea insulinei, hormonul responsabil de reglarea glicemiei. Fără o cantitate adecvată de insulină, glucoza rămâne în sânge, ceea ce poate duce la niveluri ridicate de zahăr în sânge.

Cauze și factori de risc

Cauza exactă a diabetului gestațional nu este complet înțeleasă, dar există unele factori de risc care pot crește probabilitatea unei femei de a dezvolta această afecțiune, precum:

 • istoric familial de diabet
 • prezența diabetului gestațional în sarcinile anterioare
 • excesul de greutate înainte de sarcină
 • greutatea excesivă câștigată în timpul sarcinii
 • vârsta peste 25 de ani

Simptome ale diabetului gestațional

De multe ori, diabetul gestațional nu prezintă simptome evidente și este detectat numai în timpul testărilor pentru controlul glicemiei. Cu toate acestea, unele femei pot experimenta:

 • sete crescută
 • urinare frecventă
 • oboseală excesivă
 • înf
  [ad_2]

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite