AcasăTerapiiPsihologieAlimentele bogate în flavanoizi care îmbunătățesc memoria

Alimentele bogate în flavanoizi care îmbunătățesc memoria

Alimentele bogate în flavanoizi care îmbunătățesc memoria

Alimentația bogată în flavanol îmbunătățește memoria, arată un studiu recent

Un studiu publicat în mai 2023 în „Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)” arată că persoanele care au o alimentație bogată în flavanol sau flavan-3-oli au o memorie mai bună decât cele care consumă puține astfel de alimente.

Ce sunt flavanolii și unde se găsesc?

Flavanolii sunt compuși chimici care se găsesc în numeroase plante precum merele, fructele de pădure, prunele și băuturi precum ceaiul.

Există două grupuri principale de flavanoli, fiecare cu numeroase subgrupuri care au structuri diferite și efecte diverse asupra organismului, explică Gunter Kuhnle de la Universtitatea din Reading, Marea Britanie.

De ce sunt flavanolii importanți pentru memoria noastră?

Studiul arată că flavanolii pot juca un rol esențial în îmbunătățirea memoriei noastre. De exemplu, o porție de afine și o ceașcă de ceai pot conține aceeași cantitate de flavanoli, dar de tipuri diferite, care au efecte diferite asupra organismului.

Cercetătorii au descoperit că flavanolii pot spori capacitățile cognitive, stimulând circulația sangvină în creier și reducând inflamația. Aceste efecte benefice oferă o protecție împotriva deteriorării vârstei, îmbunătățind memoria și procesul de învățare.

Cum puteți include flavanolii în dieta voastră?

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale flavanolilor asupra memoriei, puteți include următoarele alimente în dieta voastră:

  • Pomme și pere
  • Lămâi și portocale
  • Ciocolată neagră
  • Păstaie de cacao
  • Grapefruits și mandarine
  • Fructe de pădure
  • Ardei roșii
  • Broccoli
  • Spanac
  • Ceai verde

Concluzie

Conform studiului recent, alimentația bogată în flavanol poate îmbunătăți memoria și funcțiile cognitive. Prin includerea alimentelor precum merele, fructele de pădure și ceaiul verde în dieta voastră, puteți spori performanța cerebrală și proteja memoria împotriva îmbătrânirii. Este important să vă asigurați o alimentație echilibrată și sănătoasă pentru a vă menține mintea și corpul în formă optimă.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite