AcasăȘtiri generaleUn bebeluş căruia i s-a depistat o malformaţie rară pe creier a...

Un bebeluş căruia i s-a depistat o malformaţie rară pe creier a fost miraculos salvat în doar 10 zile!

Un bebeluş căruia i s-a depistat o malformaţie rară pe creier a fost miraculos salvat în doar 10 zile!

Intervenţia de embolizare în radiologie intervenţională salvează un bebeluş în Târgu-Mureş

Un bebeluş în vârstă de doar 10 zile, diagnosticat cu o boală extrem de rară după naştere, a fost salvat printr-o intervenţie de embolizare în radiologie intervenţională, efectuată de o echipă multidisciplinară la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Depistarea malformaţiei de venă Galen

Intervenţia de embolizare a constat în identificarea vaselor de sânge anormale de la nivel cerebral, care formau malformaţia complexă cunoscută sub numele de malformaţie de venă Galen. Această anomalie este extrem de rară şi necesită o abordare complexă pentru tratare.

Efectuarea embolizării selective

Pentru a restabili circulaţia normală a sângelui la nivelul creierului şi pentru a asigura funcţionarea normală a inimii, vasele de sânge anormale au fost astupate selectiv cu dispozitive medicale speciale. Aceste dispozitive au dimensiuni extrem de reduse şi au fost plasate strategic pentru a exclude malformaţia şi a permite o circulaţie normală a sângelui în organism.

Beneficiile intervenţiei de embolizare în radiologie intervenţională

Radiologia intervenţională este o specialitate medicală care utilizează imagistica medicală avansată pentru a ghida procedurile minim invazive. În cazul bebeluşului din Târgu-Mureş, acest tip de intervenţie a reprezentat o soluţie eficientă şi sigură pentru tratarea malformaţiei de venă Galen. Beneficiile acestei metode de tratament sunt:

  • Minimizarea riscului de complicaţii postoperatorii
  • Recuperare mai rapidă şi mai uşoară pentru pacient
  • Evitarea unei intervenţii chirurgicale deschise invasive
  • Tratament personalizat şi adaptat nevoilor individuale ale pacientului

Diagnosticul şi tratamentul precoce pot face diferenţa

Acest caz particular evidenţiază importanţa diagnosticului precoce şi a tratamentului adecvat în cazul malformaţiilor de venă Galen. Cu cât se descoperă mai devreme acest tip de afecţiune, cu atât sunt mai mari şansele de succes în tratament.

Este esenţial ca părinţii să fie conştienţi de semnele şi simptomele care pot indica prezenţa unei malformaţii de venă Galen şi să solicite imediat asistenţă medicală specializată pentru un diagnostic şi tratament adecvat.

Concluzie

Intervenţia de embolizare în radiologie intervenţională reprezintă o tehnică inovatoare de tratament care poate salva vieţi şi îmbunătăţi calitatea acestora. Cazul bebeluşului din Târgu-Mureş demonstrează puterea acestei metode şi necesitatea diagnosticului precoce pentru o reacţie rapidă şi eficientă.

Este important ca părinţii să fie informaţi despre opţiunile de tratament disponibile şi să colaboreze strâns cu medicii specialişti pentru a asigura un viitor mai bun pentru copiii lor.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite