AcasăTerapiiPsihologieInterpretează o imagine. Privire în adânc.

Interpretează o imagine. Privire în adânc.

Reinhold Messner interpretează o imagine: Privire în adânc și o adaptează într-o versiune interesantă și captivantă.

 

„Privim în sus dintr-un puț întunecat către o porțiune luminoasă a cerului. Un bărbat și o femeie, amândoi zâmbind, privesc în abisul care nu îi șochează. Sunt într-o stare bună de spirit. Dar de ce doar? Oare aceștia sunt orbți față de realitate? Nu vor să vadă în fața ochilor lor ce au acolo? Au minți visătoare, trăiesc în lumea poveștilor?”

„Nu, desigur că observă groapa, nu își întorc privirea. Dar nu permit ca bucuria lor de a trăi să fie înghițită de întuneric. Sunt inspirați de albastrul cerului, nu de griul adâncimii.”

Ce ar putea avea descrierea imaginii de-a face cu dvs. personal?

„În zilele acestea, mi se oferă de multe ori o altă perspectivă, foarte sumbră, asupra lumii. Este disperarea unei…

Descoperind bucuria de a trăi în mijlocul perioadelor dificile

Imaginile pot avea un impact puternic asupra noastră și pot evoca emoții profunde. Uneori, ne surprindem întrebându-ne de ce oamenii par atât de fericiți și împliniți în ciuda provocărilor și dificultăților pe care le întâmpină. Această reprezentare artistică reflectă una dintre aceste situații, în care un bărbat și o femeie se uită într-un abis întunecat, dar nu permit ca bucuria lor de a trăi să fie înghițită. Dar cum poate relatea această imagine la viețile noastre personale?

Astăzi, trăim într-o lume în care există multe motive pentru a fi pesimiști și descurajați. Știrile sunt dominate de evenimente tragice și de probleme sociale, iar viețile noastre sunt pline de provocări și constrângeri. Cu toate acestea, există o importanță fundamentală în a găsi speranță și bucurie în mijlocul acestor circumstanțe.

Refuzând să fim orbiti de negativitate

În viața de zi cu zi, suntem adesea tentați să ne concentrăm asupra aspectelor negative ale vieții noastre. Ne preocupăm de problemele noastre personale, de griji financiare, de relațiile tensionate sau de frustrările profesionale. Acestea pot deveni precum un abis întunecat, în care ne pierdem speranța și bucuria de a trăi.

Dar, așa cum arată și imaginea, putem alege să privim și dincolo de acest negativism, fără a nega realitatea dificilă în fața noastră. Nu suntem nevoiți să permitem ca dificultățile din viața noastră să ne definească. Deși există probleme și obstacole, putem găsi lumina și bucuria în fiecare zi.

Un exemplu este practica recunoștinței. Chiar și în cele mai întunecate momente, putem căuta și evidenția aspectele pozitive și lucrurile pentru care suntem recunoscători. Poate fi ceva simplu, precum o priveliște frumoasă sau un gest amabil primit de la cineva drag.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite