AcasăTerapiiPsihologieDragoste animală în locul unei idealizări romantice

Dragoste animală în locul unei idealizări romantice

Dragoste animală în locul unei idealizări romantice

De ce duce conceptul romantic de iubire atât de des cuplurile într-un impas?

Idealul romantic, în absența ironiei romantice indispensabile, poate distruge rutina iubirii zilnice: „Dacă m-ai iubi, nu ai lăsa hainele aruncate prin dormitor!” „Dacă m-ai iubi cu adevărat, nu ți-ai pierde pofta de sex din cauza unor mici detalii și ai continua să faci sex cu mine!”

Ce înțelegeți prin „iubirea animalică” pe care o promovați?

Ideile romantice prosperă cel mai bine în relațiile la distanță, în timp ce iubirea animalică are mereu legătură cu contactul fizic. Animalele sunt concentrate exclusiv pe prezent; oamenii suferă…

Despre impasurile romantice și iubirea animalică

Idealurile romantice au fost mereu asociate cu intensitatea emoțională, dorința de perfectiune și iluzia unei iubiri care poate rezista întotdeauna. Cu toate acestea, în realitate, aceste idealuri romantice pot aduce uneori cuplurile într-un impas.

  • Imposibilitatea de a atinge perfecțiunea: Idealurile romantice presupun un partener idealizat și o iubire fără cusur. Cu toate acestea, oamenii nu sunt perfecți și este greu să se conformeze întotdeauna acestor standarde irealiste. Aceasta poate duce la frustrare și dezamăgire în relație.
  • Neglijarea aspectelor practice ale iubirii: Idealurile romantice se concentrează adesea pe gesturi romantice grandioase și demonstrații de dragoste spectaculoase. Cu toate acestea, dragostea de zi cu zi necesită și aspecte practice, cum ar fi împărțirea responsabilităților, rezolvarea problemelor și compromisul.
  • Distorsiunea realității: În idealurile romantice, dragostea este prezentată ca un sentiment puternic care nu scade niciodată în intensitate. Realitatea este însă că emoțiile trec și pasiunea poate scădea. Atunci când partenerii se așteaptă ca dragostea să fie mereu ca la început, se pot simți dezamăgiți și îndrepta către un impas.

Redescoperirea iubirii animalice

În contrast cu ideile romantice, iubirea animalică implică contact fizic și o conexiune profundă cu partenerul. Aceasta are în vedere nevoile emoționale și intime ale ambilor parteneri. Când există un echilibru între pasiunea și intimitatea fizică, iubirea animalică poate aduce o conexiune mai profundă și o satisfacție mai mare în relație.

  • Contactul fizic: Accesul la dragoste nu se limitează doar la gesturi romantice sau cuvinte dulci. Contactul fizic, precum îmbrățișările și săruturile, are un rol esențial în menținerea conexiunii și a intimității într-un cuplu.
  • Prioritizarea prezentului: Iubirea animalică înseamnă a trăi în prezent și a aprecia fiecare moment cu partenerul. Astfel, partenerii pot savura fiecare etapă a relației și se pot bucura de acele mici detalii care aduc fericire.

Concluzie

Idealurile romantice pot crea așteptări nerealiste și pot conduce la impasuri în relații. În schimb, redescoperirea iubirii animalice prin contactul fizic și prioritizarea prezentului poate revitaliza și aduce satisfacție în relații. Este important să ne amintim că o iubire autentică implică și aspectele practice și cotidiene, nu doar momentele romantice și emoționale intense.

Prin conștientizarea acestor aspecte și adoptând o abordare mai deschisă și mai echilibrată, cuplurile pot construi relații durabile și fericite, în care fiecare partener se simte iubit și împlinit.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite