AcasăȘtiri pe orașeȘtiri BucureștiMedicii de la Spitalul Universitar de Urgență București au săvârșit două miracole:...

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București au săvârșit două miracole: transplanturi medulare!

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București au săvârșit două miracole: transplanturi medulare!

Transplanturile autologe de celule stem hematopoietice la Spitalul Universitar de Urgență București

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a efectuat recent două transplanturi autologe de celule stem hematopoietice, care au avut rezultate excelente și au contribuit la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților. Aceste intervenții, efectuate în cadrul Compartimentului de Transplant Medular, demonstrează competența și profesionalismul echipei medicale conduse de conf. dr. Horia Bumbea și prof. dr. Ana-Maria Vlădăreanu.

Ce sunt transplanturile autologe de celule stem hematopoietice?

Transplanturile autologe de celule stem hematopoietice reprezintă un tratament inovator și eficient utilizat în cazul pacienților cu diverse afecțiuni hematologice și oncologice. Acestea implică prelevarea de celule stem hematopoietice din sângele sau măduva osoasă a pacientului, urmată de purificarea și restabilirea acestor celule în laborator. Apoi, celulele sunt reintroduse în organismul pacientului, stimulând producția de celule sanguine sănătoase și înlocuind celulele bolnave sau deteriorate.

Rezultatele pozitive și evoluția favorabilă

Reprezentanții SUUB au confirmat că cei doi pacienți, în vârstă de 66 și 68 de ani, care au fost supuși acestui procedeu, se simt foarte bine și evoluează în mod favorabil. După încheierea tratamentului, aceștia vor fi externați zilele următoare, întrucât starea lor de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ.

Contribuția Spitalului Universitar de Urgență București în domeniul transplantului

Spitalul Universitar de Urgență București a înființat Compartimentul de Transplant Medular în anul 2018, în urma unei implicări diligente în dezvoltarea acestei tehnici medicale de ultimă generație. Acest lucru a permis SUUB să ofere pacienților posibilitatea de a beneficia de tratamentul prin transplantul autolog de celule stem hematopoietice, contribuind astfel la creșterea ratei de supraviețuire și îmbunătățirea calității vieții acestora.

Spitalul Universitar de Urgență București reprezintă un centru medical de excelență în România, oferind servicii medicale de înaltă calitate și efectuând proceduri și intervenții chirurgicale complexe. Echipa medicală dedicată și bine pregătită, dotările moderne și abordarea multidisciplinară sunt elemente esențiale care stau la baza succesului și reputației sale.

Viitorul transplantului autolog de celule stem hematopoietice

Transplantul autolog de celule stem hematopoietice reprezintă o soluție terapeutică promițătoare pentru pacienții cu afecțiuni hematologice și oncologice. Având în vedere rezultatele pozitive obținute de SUUB, este de așteptat ca acest tip de tratament să fie din ce în ce mai utilizat și să fie în continuare dezvoltat și îmbunătățit în viitor.

Concluzie

Transplanturile autologe de celule stem hematopoietice au demonstrat eficiență și rezultate pozitive la Spitalul Universitar de Urgență București. Implicarea și competența echipei medicale au făcut posibilă realizarea cu succes a acestor proceduri, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților. SUUB continuă să se implice activ în domeniul transplantului, oferind soluții terapeutice avansate și ajutând la creșterea ratei de supraviețuire a pacienților cu afecțiuni hematologice și oncologice.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite