AcasăȘtiri pe orașeȘtiri IașiAlertă în Iași: Cuplul tragic afectat de un spray anti-insecțe! Medicii sunt...

Alertă în Iași: Cuplul tragic afectat de un spray anti-insecțe! Medicii sunt în alarmă!

Alertă în Iași: Cuplul tragic afectat de un spray anti-insecțe! Medicii sunt în alarmă!

Medicii ieşeni lansează un avertisment după ce un bărbat vârstă de 63 de ani şi soţia sa, 57 de ani ar fi decedat după ce au folosit un spray împotriva insectelor, înainte să se culce, anunță Ziarul de Iași.

Peste noapte li s-a făcut rău, dimineaţă starea a fost şi mai gravă, fiica lor a sunat la 112 şi au fost transportaţi de urgenţă la spital, unde au murit, la câteva ore distanţă, amândoi.

Prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, atrage atenţia asupra importanţei prevenţiei: toate substanţele împotriva insectelor sau a altor dăunători pe care le folosim trebuie să fie validate pentru a putea fi comercializate în UE şi trebuie să fie utilizate conform etichetei.

„Primele apar reacţiile alergice de tip strănut, tuse, dispnee, dificultate în respiraţie, în…

Importanța utilizării corecte a substanțelor împotriva insectelor

În urma unui incident tragic, medicii ieșeni trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele utilizării incorecte a substanțelor împotriva insectelor. Cazul unui bărbat în vârstă de 63 de ani și a soției sale în vârstă de 57 de ani, care au decedat după ce au folosit un spray împotriva insectelor înainte de culcare, ne reamintește cu importanță că aceste produse trebuie utilizate conform instrucțiunilor de pe etichetă.

O tragedie surprinzătoare

Cuplul a trăit o noapte sufocantă, simptomele lor agravându-se în dimineața următoare. Fiica lor a sunat imediat la numărul de urgență 112, iar bărbatul și soția lui au fost transportați de urgență la spital. Cu toate eforturile medicilor, au murit la câteva ore distanță unul de celălalt.

Vorbește un expert

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, subliniază importanța prevenției și utilizării corecte a substanțelor împotriva insectelor. Aceste produse trebuie validate înainte de a fi comercializate în Uniunea Europeană și utilizate în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă. Cimpoeșu subliniază că primele reacții alergice pot fi exprimate prin strănut, tuse, dificultăți de respirație și alte simptome neplăcute.

Ghid pentru utilizarea sigură a substanțelor împotriva insectelor

  • Citiți întotdeauna instrucțiunile: fiecare produs împotriva insectelor are propriul set de instrucțiuni și recomandări de utilizare. Asigurați-vă că le citiți atent și că le urmați în mod corect.
  • Evitați suprautilizarea: înclinația de a utiliza o cantitate mare de substanță nu va crește eficacitatea produsului. Utilizați cantitățile recomandate pentru a evita reacțiile adverse.
  • Utilizați într-un spațiu bine ventilat: atunci când folosiți un spray împotriva insectelor sau orice altă substanță similară, asigurați-vă că aveți circulație de aer adecvată în încăpere.
  • Alegeți produse de încredere: cumpărați substanțe împotriva insectelor numai din surse de încredere și verificați întotdeauna eticheta pentru a vă asigura că sunt validate pentru utilizare în UE.
  • Protecție personală: dacă utilizați substanțe împotriva insectelor în grădină sau în aer liber, asigurați-vă că vă protejați corespunzător cu mănuși și haine adecvate.

Este important să fim conștienți de riscurile asociate utilizării necorespunzătoare a substanțelor împotriva insectelor. Respectarea instrucțiunilor și luarea în considerare a recomandărilor experților ne pot ajuta să prevenim astfel de tragedii și să ne protejăm sănătatea și siguranța.

Așadar, folosiți produsele împotriva insectelor cu încredere, dar în mod responsabil!

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite