AcasăLife styleNutrițieAlătură-te Pământului, zâmbește înveșnic! Dieta prietenoasă-născocită, dușmanul bolilor!

Alătură-te Pământului, zâmbește înveșnic! Dieta prietenoasă-născocită, dușmanul bolilor!

Alătură-te Pământului, zâmbește înveșnic! Dieta prietenoasă-născocită, dușmanul bolilor!

Diete prietenoase cu mediul: reduc riscul de boli cronice cu 25%, arată un nou studiu

Riscul de a suferi de cancer, boli cardiace și alte afecțiuni cronice este mai mic cu 25% în cazul persoanelor care consumă alimente cu impact mai mic asupra mediului, arată un studiu recent. Aceasta este o veste excelentă pentru toate persoanele care doresc să își îmbunătățească sănătatea și să protejeze planeta în același timp.

Metodologie și concluzii ale studiului

Studiul a analizat dietele a 100.000 de persoane pe parcursul a trei decenii și a descoperit că cei care au adoptat o dietă sustenabilă, bazată pe alimente prietenoase cu mediul, prezintă un risc mai mic de deces într-un interval de 30 de ani. Printre alimentele recomandate se numără cerealele integrale, legumele și nucile, care au un impact redus asupra planetei.

Conform cercetătorilor americani, dezvoltatorii studiului, alimentele prietenoase cu mediul conțin nutrienți esențiali și antioxidanți benefici pentru sănătate. Prin urmare, consumul regulat al acestor alimente poate ajuta la prevenirea și reducerea riscului de boli cronice, inclusiv cancer și afecțiuni cardiace.

Indexul de dietă propus de savanți este o metodă utilă pentru a evalua și a ghida alegerile alimentare sănătoase și sustenabile. Acesta permite oamenilor să țină cont nu doar de efectul alimentelor asupra sănătății lor, ci și de impactul asupra mediului.

Cum să adoptăm o dietă prietenoasă cu mediul

Pentru a profita de beneficiile unei diete prietenoase cu mediul și să reducem riscul de boli cronice, putem lua în considerare următoarele recomandări:

  • Includeți mai multe alimente vegetale în dieta zilnică, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale și leguminoase. Aceste alimente nu doar că sunt bogate în nutrienți, dar au și un impact redus asupra mediului în comparație cu cele de origine animală.
  • Alegeți alimente organice și de sezon, deoarece acestea necesită mai puține pesticide și ajută la reducerea impactului negativ asupra mediului.
  • Evitați alimentele procesate și fast-food-ul, deoarece acestea sunt adesea asociate cu riscul crescut de boli cronice și au și un impact negativ asupra mediului.
  • Consumați fructe cu coajă, deoarece acestea au un impact mai mic asupra mediului în comparație cu produsele care necesită procese de prelucrare.
  • Limitați consumul de carne roșie și procesată, optând în schimb pentru proteine vegetale, cum ar fi nucile, semințele și leguminoasele.
  • Reduceți desperdiciul alimentar prin planificarea atentă a cumpărăturilor și prepararea mesei, iar resturile de mâncare pot fi transformate în comandă sau compostate.

Concluzie

Studiul recent arată că adoptarea unei diete prietenoase cu mediul poate reduce riscul de boli cronice cu 25%. Aceasta reprezintă o soluție win-win, deoarece nu doar că îmbunătățește sănătatea noastră individuală, ci și protejează planeta.

Într-o lume în care problemele legate de sănătate și mediu devin din ce în ce mai acute, alegerea unei diete prietenoase cu mediul reprezintă un răspuns practic și eficient. Prin adoptarea acestor obiceiuri alimentare sănătoase, putem contribui la crearea unui viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile următoare.

Așadar, haideți să luăm în considerare aceste recomandări și să facem alegeri alimentare informate și sustenabile, astfel încât să ne menținem sănătatea și să protejăm planeta pe care o numim acasă.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite