AcasăȘtiri generale9 Mituri Culinară pe care Mulți Oameni Tind să le Considere Adevărate

9 Mituri Culinară pe care Mulți Oameni Tind să le Considere Adevărate

9 Mituri Culinară pe care Mulți Oameni Tind să le Considere Adevărate

Este sigur să spunem că nu mulți oameni sunt bucătari talentați gata să cucerească lumea culinară. Chiar dacă nu ești proprietar de restaurant cu câteva stele Michelin, probabil că știi câte ceva despre gătit. Se pare că unele lucruri pe care le știi nu sunt altceva decât mituri. Toată lumea știe de „Regula de 5 secunde” – dacă mâncarea cade pe podea și este ridicată în cinci secunde, este încă în siguranță să o mănânci. Ei bine, nu chiar. În realitate, bacteriile pot contamina hrana în câteva milisecunde de la contact. Deși poate că nu este un mit în care mulți mai cred în acest moment, unii încă par destul de adevărați. În acest articol, vom trece prin 9 dintre cele mai comune mituri culinare pe care mulți cred că sunt adevărate și vom lua un pic de inspirație dintr-un anume emisiune TV și sănăți miturile în bucăți mici.

1. Pâinea devine veche pentru că își pierde umiditatea
Sandvișul este una dintre cele mai uimitoare creații ale omului. Și pâinea este ingredientul esențial pentru a crea un sandviș bun. Pâinea are puterea de a ține toate acele ingrediente gustoase împreună, iar acesta este motivul pentru care cel mai nedorit scenariu este să ajungi acasă și să afli că pâinea ta s-a învechit, probabil pentru că întreaga umiditate a evaporat din ea. Da? Ei bine, nu chiar. Chiar s-a întâmplat tocmai invers. Pâinea ta a absorbant și mai multă umiditate din aer, ceea ce a cauzat cristalizarea amidonului din interior. Ce poți să faci? Ei bine, pâinea proaspătă este o mâncare PROASPĂTĂ. Nu poți face prea multe pentru a o menține cu consistența unui nor pufoas. Pe de altă parte, pâinea veche face o prăjitură excelentă, așa că cel puțin există asta. Dacă vrei să ții pâinea proaspătă mai mult timp, cel mai bine este să o păstrezi la temperatura camerei într-un coș de pâine, într-un sac de hârtie sau într-un recipient etanș.

2. Seara păstrează umiditatea în carne
Când prăjești carne, aplici căldură mare la suprafață, cauzând reacția Maillard să se producă. Această reacție rezultă în brunirea și caramelizarea proteinelor și zaharurilor de pe suprafața cărnii, creând arome și arome delicioase. Stratul exterior prăjit poate într-adevăr adăuga profunzime și complexitate gustului general al cărnii. Cu toate acestea, praștia nu creează o barieră fizică care să împiedice sucurile să scape. De fapt, când prăjești carne, o parte din umiditate poate fi pierdută din cauza căldurii mari, ceea ce duce la o ușoară scădere a cărnii. Procesul de pătrundere poate crea mici deschideri în suprafața cărnii, permițând sucurilor să scape în timpul gătitului. Tehnici de gătit adecvate, cum ar fi odihna cărnii după gătit sau utilizarea temperaturii corecte, joacă un rol mai important în asigurarea unor rezultate umede și pline de aromă.

3. Adăugarea uleiului în apa de gătit a pastelor previne lipirea
Mulți oameni adaugă ulei în apa clocotită a pastelor pentru a le împiedica să se lipească. Cu toate acestea, uleiul plutește în partea de sus a apei și nu acoperă eficient pastele. În schimb, amestecarea pastelor ocazional în timpul gătitului și utilizarea unei cantități generoase de apă este o modalitate mai eficientă de a preveni lipirea pastelor. Vorbind de paste, se crede și că adăugarea de sare în apă face ca fierberea să dureze mai mult timp. În realitate, sarea crește punctul de fierbere al apei, determinând-o să atingă o temperatură mai mare mai repede. Asigură-te că nu pui prea multă sare în spaghetele tale.

4. Legumele crude sunt întotdeauna mai sănătoase decât cele gătite
Deși legumele crude pot fi hrănitoare, gătirea anumitor legume îmbunătățește valoarea lor nutritivă. De exemplu, gătitul roșiilor crește disponibilitatea licopenului, un puternic antioxidant. Unele legume, precum spanacul și morcovii, eliberează și mai mulți nutrienți când sunt gătite.

5. Fructele și legumele congelate sunt mai puțin nutritive
În timp ce suntem încă la capitolul legume, fructele și legumele congelate sunt adesea considerate mai puțin sănătoase decât produsele proaspete. Cu toate acestea, opțiunile congelate sunt de obicei culese la maturitatea maximă și congelate rapid, păstrându-și astfel nutrienții. În unele cazuri, produsele congelate pot avea chiar un nivel mai ridicat de nutrienți decât produsele proaspete care au fost depozitate mult timp.

6. Spălarea puiului îndepărtează bacteriile
Se crede că spălarea puiului crud sub apă îndepărtează bacteriile și îl face sigur de consumat. Cu toate acestea, spălarea puiului poate de fapt să răspândească bacteriile în bucătărie prin stropi de apă, crescând riscul de contaminare încrucișată. Gătirea puiului la temperatura internă adecvată este cea mai bună modalitate de a ucide orice bacterii periculoase.

7. Alcoolul se evaporă atunci când gătești cu el
Unele feluri de mâncare tind să aibă un gust grozav doar pentru că au fost preparate cu alcool. Așa știi că este o băutură de înaltă calitate. Dar nu poți să te îmbeți de la asta. Până la urmă, alcoolul se evaporă sau se fierbe, nu? Da, cel mai mult din alcool poate să evaporă. Asta dacă gătești mâncarea timp de până la trei ore. Cu alte cuvinte, gândește-te la asta data viitoare când hrănești copiii tăi cu paste cu sos de vodcă sau cu pui Marsala. Fii atent la felurile de mâncare preparate cu alcool, în special atunci când iei medicamente prescrise.

8. Cuptorul cu microunde distruge mâncarea
Din cauza faptului că te cam doare capul din cauza penne-ului de aseară, nu ai chef să gătești, așa că împingi pur și simplu o pizza congelată în cuptorul cu microunde. Apoi îți amintești că cineva ți-a spus demult că microundele distrug toate nutrienții din mâncarea ta. Ei bine, ai apăsat pe butonul de pornire oricum, așa că… Dar avem vești bune pentru tine. Cuptorul cu microunde nu urăște nutrienții din mâncarea ta și, de fapt, îi păstrează pe majoritatea dintre ei. Sau cel puțin le păstrează mai mult decât un cuptor obișnuit. Totuși, există unele mâncăruri pe care nu le poți găti în cuptorul cu microunde, așa că nu arunca cuptorul.

9. Deschiderea ușii cuptorului în timpul coacerii face ca mâncarea să se prăbușească
Este o credință comună că deschiderea ușii cuptorului în timpul coacerii face ca mâncarea să se prăbușească sau să nu crească corespunzător. În realitate, deschiderea ușii cuptorului pentru o perioadă scurtă de timp pentru a verifica progresul mâncării sau pentru a roti tavile în general nu are un impact semnificativ asupra rezultatului final. Cu toate acestea, este recomandat să minimizezi deschiderile ușii cuptorului pentru a menține o temperatură constantă și a evita pierderea căldurii. Pe durata unora dintre deschiderile ușii, ai observat că ar putea să aibă nevoie de puțină curățare? În cazul în care nu ai timp să te ocupi de gătit și de curățenie, poți apela întotdeauna la profesioniști pentru

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite