AcasăTerapiiPsihologieGăsește liniște interioară

Găsește liniște interioară

Găsește liniște interioară | Psihologia și adapt-o într-o versiune românească interesantă și captivantă. Textul va avea o lungime de 60 de caractere.

Uneori este atât de ușor să luăm sănătatea noastră mentală și bunăstarea emoțională ca atât de naturale; să prioritizăm alte lucruri; să amânăm până săptămâna viitoare. Poate părea, de asemenea, prea mare și prea dificilă. Dar nu este.

Potrivit unui nou studiu realizat de Kalms, 1 din 5 britanici (22%) consideră că sănătatea lor mentală și bunăstarea s-au înrăutățit semnificativ în ultimele 12 luni.1 Această proporție crește la 1 din 4 la femei (25%) și la adulți tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (27%).1 De fapt, doar o mică minoritate a britanicilor (19%) consideră că sănătatea lor mentală și bunăstarea s-au îmbunătățit de la declanșarea pandemiei COVID-19.1

Noi, ca națiune, putem beneficia cu toții de un pic mai multă liniște interioară în viețile noastre; să reflectăm asupra modului în care ne simțim și să înțelegem ce putem face pentru a avea grijă mai bine de noi înșine astăzi și în viitor.

Ce este liniștea interioară?

Noi…

Sănătatea mintală și bunăstarea emoțională – Cum să cultivăm o liniște interioară de Kalms

Deseori uităm să acordăm importanța cuvenită sănătății noastre mintale și bunăstării emoționale; punem pe primul plan alte aspecte și amânăm grijile pentru săptămâna viitoare. Poate părea dificil și copleșitor, dar cu puțin efort și determinare, putem avea grijă de noi înșine și ne putem îmbunătăți starea de bine.

Rezultatele unui studiu recent realizat de Kalms arată că 1 din 5 britanici (22%) consideră că sănătatea lor mintală și bunăstarea emoțională s-au înrăutățit semnificativ în ultimul an.1 Această proporție crește la 1 din 4 în cazul femeilor (25%) și a tinerilor adulți cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (27%).1 Într-adevăr, doar o mică minoritate a britanicilor (19%) consideră că starea lor de sănătate mintală și bunăstarea emoțională s-au îmbunătățit de la începutul pandemiei COVID-19.1

Tuturor ne poate folosi să cultivăm mai multă liniște interioară în viața noastră; să reflectăm asupra stării noastre și să înțelegem ce putem face pentru a avea grijă de noi azi și în viitor.

Ce înseamnă liniștea interioară?

Liniștea interioară…

Există numeroase modalități prin care ne putem îmbunătăți sănătatea mintală și bunăstarea emoțională. Iată câteva sfaturi utile și simple:

  • Găsiți timp pentru relaxare și recăpătați energie prin activități plăcute, cum ar fi cititul, ascultatul de muzică sau plimbările în natură.
  • Stabiliți priorități și împărțiți-vă sarcinile în funcție de importanță.
  • Învățați tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația sau respirația profundă.
  • Evitați consumul excesiv de alcool și nicotine și adoptați un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate.

Este important să ne acordăm timp pentru noi înșine și să nu neglijăm semnalele pe care le transmite mintea și trupul nostru. În cazul în care ne confruntăm cu probleme serioase de sănătate mintală, este întotdeauna recomandat să solicităm ajutorul unui specialist.

Să fim conștienți de starea noastră mentală și emoțională și să ne luăm măsuri pentru a ne îmbunătăți bunăstarea. Cu puțină atenție și îngrijire de sine, putem cultiva liniște interioară și echilibru în viețile noastre.

Sănătatea mintală și bunăstarea emoțională sunt aspecte fundamentale ale vieții noastre și merită să le acordăm importanța cuvenită. Să fim deschiși și să adoptăm schimbări pozitive în rutina noastră zilnică, astfel încât să ne simțim mai bine și să trăim o viață mai fericită și plină de satisfacții.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite