AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Târgu MureșDonarea de sânge, în scădere cu 15% la Târgu Mureș, într-o lună...

Donarea de sânge, în scădere cu 15% la Târgu Mureș, într-o lună alarmantă.

Donarea de sânge, în scădere cu 15% la Târgu Mureș, într-o lună alarmantă.

Scăderea donării de sânge în Târgu Mureș în luna iulie 2023

După cum menționează Uifalean Cristian, luna aceasta în Târgu Mureș am înregistrat o scădere de 15% în donarea de sânge. Această situație este o tendință întâlnită în fiecare an, iar motivele principale care stau la baza acesteia sunt legate de perioada concediilor de vară.

În timpul verii, mulți donatori obișnuiți aleg să plece în concediu sau să se relaxeze, ceea ce duce la o scădere semnificativă a numărului de donații. În plus, necesarul de sânge scade și el deoarece numărul intervențiilor chirurgicale este redus în această perioadă, tocmai din cauza concediilor personalului medical.

Cu toate acestea, centrul de transfuzii sanguine din Târgu Mureș a reușit să facă față cererilor venite din partea clinicilor. Acesta a reușit să redistribuie sânge către alte centre, fără a lăsa cererile nesatisfăcute. Marinela Lazăr, purtătorul de cuvânt al Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu Mureș, a subliniat acest aspect pozitiv.

Numărul cererilor a scăzut pentru că…

Este important de menționat că, în ciuda scăderii donărilor și necesarului redus de sânge în timpul verii, Centrul de Transfuzii Sanguine Târgu Mureș nu a întâmpinat dificultăți în asigurarea necesarului de sânge pentru pacienți. Adaptându-se situației, centrul a reușit să asigure necesarul prin cooperarea cu alte centre din regiunile învecinate.

Această situație demonstrează importanța solidarității și implicării comunității în susținerea donării de sânge. Într-un moment în care cererea de sânge este mai mică, este esențial ca toți cei eligibili să doneze sânge pentru a asigura disponibilitatea acestuia și pentru a ajuta pacienții care au nevoie de transfuzii sanguine.

Motivele scăderii donării de sânge în timpul verii

Există mai multe motive care stau la baza scăderii donării de sânge în timpul verii:

  • Concediile: Mulți donatori obișnuiți aleg să își petreacă vacanța de vară în această perioadă, ceea ce reduce numărul de donații.
  • Călătoriile: Persoanele care călătoresc în timpul verii pot fi indisponibile pentru donare din cauza itinerariilor lor sau a posibilelor restricții în locurile vizitate.
  • Rezervele de sânge: Deoarece necesarul de sânge este mai mic în timpul verii, centrul de transfuzii sanguine poate avea deja suficiente rezerve pentru a face față cererilor.
  • Disponibilitatea personalului: Concediile personalului medical pot afecta și programul de donare, deoarece mai puțini sunt disponibili să administreze procedurile de donare.

Importanța donării de sânge și cum o putem susține

Donarea de sânge este vitală pentru salvarea vieților și tratarea pacienților cu diverse afecțiuni medicale. Lipsa donatorilor în timpul verii poate avea consecințe negative asupra stocurilor de sânge disponibile și, implicit, poate compromite tratamentul unor pacienți în situații de urgență.

Pentru a susține donarea de sânge în timpul verii, iată câteva lucruri pe care le putem face:

  • Informare și conștientizare: Răspândiți informații despre importanța donării de sânge și beneficiile acesteia în comunitatea voastră.
  • Promovarea în rețelele de socializare: Utilizați platformele de socializare pentru a promova campanii locale de donare de sânge și a încuraja prietenii să doneze.
  • Participarea la campanii de donare: Implicați-vă activ în campaniile de donare organizate în comunitatea voastră și încurajați și alți oameni să se alăture.
  • Donare constantă: Dacă sunteți eligibil, donați regulat sânge în timpul întregului an, nu doar în timpul verii sau în situații de criză.

În concluzie, donarea de sânge este un act de generozitate și solidaritate care poate salva vieți. În ciuda scăderii donării de sânge în timpul verii, este important să susținem această cauză și să ne asigurăm că stocurile de sânge sunt adecvate pentru a satisface nevoile pacienților. Prin eforturi comune și conștientizare, putem fi o comunitate care sprijină donarea de sânge și contribuie la îmbunătățirea sistemului de sănătate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite