AcasăLife styleSportFit 6 etapa 3: Cum să-ți menții forma fizică în timpul pandemiei

Fit 6 etapa 3: Cum să-ți menții forma fizică în timpul pandemiei

Fit 6 etapa 3: Cum să-ți menții forma fizică în timpul pandemiei

Cum să-ți menții forma fizică în timpul pandemiei

Pandemia de COVID-19 a adus multe schimbări în viața noastră de zi cu zi, inclusiv în ceea ce privește modul în care ne menținem forma fizică. Închiderea sălilor de sport, restricțiile de mobilitate și teama de a prinde virusul au făcut din antrenamentul fizic o provocare pentru mulți oameni. Cu toate acestea, este esențial să rămânem activi și să avem grijă de sănătatea noastră. În acest articol, vom explora câteva sfaturi și strategii eficiente pentru a ne menține forma fizică în timpul pandemiei.

1. Stabilește-ți obiective realizabile

 • Începe prin a-ți stabili obiective realiste și realizabile. De exemplu, poți începe cu o rutină de exerciții de 30 de minute pe zi și apoi să o mărești treptat în funcție de nivelul tău de fitness și de timpul disponibil.
 • Stabilește-ți și alte obiective, cum ar fi pierderea în greutate sau creșterea masei musculare, pentru a avea un scop clar în minte.
 • Monitorizează-ți progresul și sărbătorește fiecare reușită. Acest lucru te va motiva să continui să faci exerciții fizice.

2. Găsește o rutină de antrenament adecvată

 • Caută exerciții care îți plac și care se potrivesc cu nivelul tău de fitness. Poți găsi o varietate de antrenamente online, de la yoga și pilates, până la antrenamente HIIT și dans.
 • Planifică-ți antrenamentele în avans și asigură-te că le respecți. Stabilește un program și ține-te de el.
 • Nu uita să incluzi exerciții pentru întărirea mușchilor, precum antrenamentele cu greutăți sau exercițiile de bază.

3. Fă mișcare în fiecare zi

 • Chiar și cele mai mici activități fizice pot face o diferență semnificativă. Încălzirea cu câteva minute de stretching, plimbatul în aer liber sau urcarea scărilor pot contribui la menținerea formei fizice.
 • Stabilește-ți obiective de pași zilnici și încearcă să-i atingi. Folosește un pedometru sau o aplicație de fitness pentru a-ți monitoriza activitatea.

4. Creează-ți un spațiu de antrenament acasă

 • Dacă nu poți merge la sală, poți crea un spațiu de antrenament acasă. Alege o cameră sau o zonă confortabilă și asigură-te că ai echipamentul necesar.
 • Investește în câteva greutăți, o minge de fitness sau un covor de yoga pentru a-ți diversifica antrenamentul și pentru a te simți motivat.

5. Alătură-te comunității online

 • Există numeroase grupuri și comunități online dedicate fitness-ului și sănătății. Alătură-te acestor grupuri pentru a obține suport, sfaturi și motivație.
 • Participă la provocările online sau la competiții pentru a-ți menține angajamentul și a te bucura de un sentiment de apartenență.

6. Fii atent la alimentația ta

 • Menținerea formei fizice nu se limitează doar la antrenamente. Alimentația joacă un rol crucial în sănătatea noastră.
 • Încearcă să mănânci alimente echilibrate și să eviți excesul de zahăr și grăsimi. Alege mese bogate în legume, fructe și proteine ​​sănătoase.
 • Fii atent la mărimea porțiilor și încearcă să mănânci într-un mediu lipsit de distracții.

7. Menține un stil de viață activ

 • În afara antrenamentului, încearcă să menții un stil de viață activ. Fă pauze regulate de la lucrul în fața calculatorului și încearcă să faci activități care implică mișcare.
 • Mergi pe jos sau mergi cu bicicleta în loc să utilizezi mașina. Alege scările în locul ascensorului.

Concluzie

În timpul pandemiei, este important să ne menținem forma fizică pentru a ne asigura o stare de sănătate optimă. Prin stabilirea obiectivelor realizabile, găsirea unei rutine adecvate de antrenament, făcând mișcare în fiecare zi, creându-ne un spațiu de antrenament acasă, alăturându-ne comunității online, având atenție la alimentație și menținând un stil de viață activ, putem să ne menținem forma fizică chiar și în aceste vremuri dificile. Este important să fim consecvenți și să ne acordăm timp pentru noi înșine. Cu perseverență și disciplină, vom reuși să rămânem în formă și să ne bucurăm de o stare de bine generală.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite