AcasăȘtiri generaleDr. Rubin Munteanu, despre operațiile bariatrice: „Foamea este drum dificil, nu să...

Dr. Rubin Munteanu, despre operațiile bariatrice: „Foamea este drum dificil, nu să mănânci puțin pentru că ai făcut o intervenție chirurgicală“ INTERVIU

Operația de gastric sleeve – o soluție în lupta împotriva obezității

În ultimii ani, problema obezității a devenit o preocupare tot mai mare pentru mulți oameni. Kilogramele în plus nu afectează doar aspectul fizic, ci și sănătatea în general. Din fericire, există soluții eficiente pentru a scăpa de excesul de greutate, iar una dintre ele este operația de gastric sleeve.

Despre ce este vorba înșiși în cazul acestei intervenții chirurgicale? Este foarte important să înțelegem că gastric sleeve este o procedură minim invazivă care constă în reducerea dimensiunilor stomacului. Prin îndepărtarea unei părți a stomacului și obținerea unei forme de țeavă sau mănușă, gastric sleeve reduce capacitatea stomacului și, implicit, cantitatea de hrană pe care o poate primi.

De ce ar opta cineva pentru această intervenție chirurgicală? Răspunsul este destul de simplu: sănătatea. Obezitatea poate avea consecințe grave asupra organismului și poate duce la apariția unor afecțiuni precum diabetul, hipertensiunea arterială, afecțiuni cardiovasculare și multe altele. Prin urmare, scăderea în greutate poate fi un pas important în prevenirea și gestionarea acestor afecțiuni.

Deși mulți consideră că operația de gastric sleeve este o procedură complicată, realitatea este alta. Medicul Rubin Munteanu subliniază faptul că această intervenție chirurgicală este sigură și foarte eficientă în tratarea obezității. Pe lângă scăderea în greutate, aceasta poate aduce și alte beneficii, cum ar fi îmbunătățirea stării generale de sănătate, controlul diabetului și reducerea riscului de apariție a unor afecțiuni asociate obezității.

Un alt aspect important de menționat este faptul că operația de gastric sleeve nu este suficientă în sine pentru a obține rezultatele dorite. Modificarea stilului de viață și adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase sunt esențiale pentru a menține greutatea în limite normale pe termen lung. Astfel, pacienții trebuie să învețe să se hrănească corect și să facă exerciții fizice regulate pentru a-și menține rezultatele obținute în urma intervenției chirurgicale.

În concluzie, operația de gastric sleeve reprezintă o soluție eficientă în lupta împotriva obezității. Aceasta oferă o scurtătură către o viață sănătoasă, ajutând pacienții să scape de kilogramele în plus și să își îmbunătățească starea de sănătate. Cu toate acestea, este important să se aibă în vedere faptul că succesul acestei intervenții chirurgicale depinde și de implicarea pacientului în adoptarea unui stil de viață sănătos. Doar astfel se pot obține rezultate pe termen lung și se poate preveni recidiva obezității.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite