AcasăȘtiri pe orașeȘtiri IașiAmbulanțele fără sistem de climatizare sunt solicitate să salveze oameni din caniculă...

Ambulanțele fără sistem de climatizare sunt solicitate să salveze oameni din caniculă – 7est.ro

Ambulanțele fără sistem de climatizare sunt solicitate să salveze oameni din caniculă – 7est.ro

Ajutorul de urgență întârzie din cauza mașinilor vechi

Pe timpul caniculei, tot mai mulți oameni cer ajutor. Fie pentru insolație, fie pentru deshidratare, oamenii sună la 112 pentru a cere ajutorul, dar de cele multe ori salvarea ajunge cu întârziere sau vine cu aerul condiționat defect.

Sindicaliștii de la Federația Ambulanța atrag atenția că această creștere a solicitărilor de intervenție îi pune într-o foarte mare dificultate, deoarece la mai multe ambulanțe, aerul condiționat nu funcționează.

„În prezent, rulează un număr de o sută de ambulanțe vechi care tot necesită reparații. Orice mașină care are peste șapte ani, conform legislației în vigoare, trebuie să aibă revizii regulate și trebuie să se asigure că toate dotările funcționează corespunzător. Din păcate, aceste mașini sunt în continuă reparație și întreținere, iar resursele nu mai sunt suficiente pentru a le aduce la un nivel optim de funcționare”, a declarat reprezentantul Federației Ambulanța.

Situația se agravează pe timpul caniculei, când ventilarea adecvată este vitală. Oamenii care au nevoie de ajutor de urgență pot suferi de insolație sau de deshidratare severă, iar un transport într-un mediu răcoros și comfortabil poate face diferența între viață și moarte.

Pe lângă problemele legate de dotarea ambulanțelor, angajații se confruntă și cu o nevoie crescută de intervenții medicale. Oamenii subestimează adesea pericolul căldurii și ignoră recomandările de prevenire a problemelor de sănătate pe timp de caniculă. Astfel, solicitările pentru ajutor de urgență cresc, ceea ce duce la suprasolicitarea serviciilor de ambulanță și la întârzierea ajutoarelor către cei aflați în nevoie.

În aceste condiții, autoritățile ar trebui să ia măsuri urgente pentru a rezolva problemele din sistemul de intervenție medicală de urgență. Este nevoie de investiții în dotarea cu ambulanțe noi, astfel încât toți pacienții să beneficieze de condiții optime de transport și tratament.

De asemenea, este nevoie de suplimentarea personalului din cadrul serviciului de ambulanță, pentru a face față cererii crescute și pentru a reduce timpul de așteptare. Angajații din serviciul de ambulanță fac față unui program solicitant, cu ore suplimentare și condiții dificile de lucru, iar acest lucru poate duce la epuizare și scăderea calității serviciilor oferite.

În concluzie, este necesară o revizuire a întregului sistem de intervenție medicală de urgență pentru a se asigura că toți cetățenii beneficiază de un ajutor prompt și de calitate în situații de urgență. Investițiile în dotarea cu ambulanțe noi și în pregătirea personalului sunt esențiale pentru îmbunătățirea serviciilor și pentru salvarea vieților oamenilor.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite